“Inden vi nåede rundt om søen, var jeg sikker på, at her ville jeg gerne bo”.

Hvem:

Rikke Hellbrandt, 37 år. Konsulent. Jeg er født og opvokset i Sønderjylland, bosat i Hornbæk sammen med min kæreste, Rasmus, siden januar 2016.

Rasmus er født og opvokset i Helsingør, sammen har vi Sallie på 4 år som går i Børnehaven Klatretræet.

Vi flyttede til Hornbæk i juli 2020.

Hvorfor valgte I netop Hornbæk?

Mit første møde med Hornbæk, var en gåtur rundt om Hornbæk sø i 2015. Jeg havde ikke inden gåturen stiftet bekendtskab med Hornbæk. Inden vi nåede rundt om søen, var jeg sikker på, at her ville jeg gerne bo. Jeg blev endnu mere forelsket i byen, da turen gik ned igennem vores hyggelige by, hvor jeg besøgte min absolutte ynglings café Albis, stranden og havneområdet.

Jeg vidste med det samme, at her ville jeg gerne bo, her ville jeg gerne have, at mine børn skulle vokse op, heldigvis havde byen altid haft samme effekt på min kæreste, så vi startede søgen på drømmehuset. I 2016 fandt vi drømmehuset og Hornbæk viste sig, at være alt det jeg håbede på og mere til.

Førstegangsmor

I 2017 kom Sallie til verdenen og hun startede i vuggestuen, Klatretræet, da hun var ca. 1 år.

Jeg var bekymret og nervøs for, at vores lille pige skulle ud i ”den store verden” uden os forældre ved hendes side. Det viste sig, at denne frygt var ubegrundet. Sallie kom på Uglestuen, hvor jeg som førstegangsmor oplevede en forståelse for mine bekymringer fra pædagogerne.

Jeg afleverede og hentede hver dag en glad pige, som enten havde dejlige røde kinder efter udendørsleg eller ture i skoven eller til vandet. De dage, hvor vejret ikke bød op til udendørsleg brugte de ofte på nærvær, leg og kreative udfoldelser.

Hver dag når jeg hentede Sallie havde pædagogerne altid tid til at fortælle om dagen.

Søde og dygtige pædagoger- og medhjælpere

Da Sallie skulle starte i børnehave, havde vuggestuen været meget på besøg i børnehaven op til, så vi havde en pige der var helt klar til at komme videre i børnehaven. Vores oplevelse af børnehaven er helt sammenligneligt med vuggestuen.

Altid søde og dygtige pædagoger- og medhjælper, der altid tager i mod med et smil, der er altid tid til en lille snak og Sallie elsker sin hverdag i børnehaven. De har altid gang i spændende og relevante temaer, som oplyser barnet via kreative leg eller andre metoder. Det kan være ”affald i naturen”, hvor de snakker om hvad det gør ved naturen at man smider affald i naturen eller ”universet”, hvor de tegner og laver de forskellige planeter og lære om disse.

De har maddage, hvor børnene stemmer om, hvilket mad der skal laves og de er med til at lave maden. Både børnehaven og vuggestuen har store dejlige udendørs legefaciliteter, hvor de tilbringer meget tid. De går i hallen og i skoven, hvor de udfordrer børnene på deres motoriske evner.

Jeg er en helt ægte Hornbækker selvom jeg ikke er født her. Jeg elsker vores by for alt det den kan- og for vores sammenhold i byen- og det syntes jeg er definitionen af en ægte Hornbækker.

Venner og bekendtskaber

Det første år, hvor jeg boede i Hornbæk, troede jeg, at jeg var den eneste tilflytter til byen, jeg kendte ikke rigtig nogen i byen. Efter Sallie kom til og vi tilbragte meget tid på Hornbæks skønne strandlegeplads, og havneområde fandt jeg ud af at jeg langt fra var den eneste tilflytter, tværtimod. Jeg begyndte at stifte bekendtskaber, hvor nogen i dag har udviklet sig til stærke venskaber.

Der er også kommet et par bekendtskaber/venskaber til igennem foreningslivet i byen. Selv er jeg medlem af vinterbadelauget, hvor jeg nyder en god snak med andre vinterbader eller et stille øjeblik i den varme sauna. Jeg svinger ofte forbi Albis efter en dukkert i havet, hvor jeg drikker en god kop kaffe i Camilla og Michaels (ejernes) lune selskab. På Albis er der altid god kaffe og en kærlig stemning.

Jeg har hørt, at de ældre Hornbækkere siger, at man aldrig bliver ”ægte” Hornbækker medmindre man er født i byen.

Jeg har bestemt mig for, at det skal de ikke bestemme. Jeg er en helt ægte Hornbækker selvom jeg ikke er født her. Jeg elsker vores by for alt det den kan- og for vores sammenhold i byen- og det syntes jeg er definitionen af en ægte Hornbækker.