Folkekøkkenet arrangerer fællesspisning med vegansk mad efter devisen ”kom og spis og betal, hvad du finder rimeligt”.

Arrangementerne tiltrækker omkring 120 spisende gæster og finder sted på Hornbæk Skole.

Hvor og hvornår det finder sted vil blive annonceret via Facebook gruppen. Hold endelig øje med Facebook siden for præcis dato, så det er bare om at følge Folkekøkkenet på Facebook tæt, da det annonceres dér ca. 5 dage inden arrangementet.

Udover fællesspisning har Folkekøkkenet været leverandør til Folkets Klima march, været aktive til KulturNat, lavet mad til Surf Klubben samt til et event, der omhandlede rengøring af stranden. Derudover var der madbod i bedste Folkekøkken stil til Hornbæk Havnefest i sommeren 2019, som gik over alt forventning. De laver mad til alle mulige skønne arrangementer og er en fantastisk og nærværende del af Hornbæk.

Dato for de indendørs arrangementer har været meget plaget af Coronasituationen m.m., men der er allerede godt gang i de udendørs arrangementer a la ovenstående.

100% vegansk

Visionen bag folkekøkkenet er både at skabe et socialt samlingspunkt i byen, men det er også at øge opmærksomheden på vegansk mad.

Der serveres derfor altid 100 % vegansk, plantebaseret mad og holdet, der står bag Folkekøkkenet, ønsker derigennem at inspirere til en sundere og mere bæredygtig livsstil.

Dyrevelfærd, bæredygtighed og sundhed er kerneværdier i projektet.

Maden vil være plantebaseret, og der vil derfor ikke være brug af animalske produkter af nogen art. Så vidt det er muligt, vil råvarerne også være økologiske og lokale.

”Vi lægger vægt på socialt samvær og sund, nærende mad. Alle er velkomne uanset social status, indkomststørrelse, religion, alder, seksualitet eller evt. handicap. Folkekøkkenet er drevet af frivillige kræfter, så har man lyst, så er alle selvfølgelig meget velkommen til at komme og give en hånd med ved de forskellige spisearrangementer”.

Kom og spis og betal hvad du finder rimeligt

Ingredienser, tilberedning og diverse forberedelser koster naturligvis alt sammen, og der lægges mange timer i projektet, men ingen tjener penge på Folkekøkkenet, da det er et non-profit projekt.

Derfor afkræves man ikke betaling ved arrangementerne, men arrangørerne håber og har erfaring med, at folk er flinke til at bidrage, og derigennem støtter de projektet og anerkender det gode formål.

”Vores fokus er ikke at tjene penge, vi er drevet af ønsket om at styrke det sociale samvær og miljøet i byen på en inkluderende, bæredygtig og sund måde. Man betaler, hvad man har mulighed for, så der forhåbentligt kan komme mange flere gode aftener og hyggestunder sammen”.

Bag folkekøkkenet står lokale kræfter Kim, Anni, Cecilie, Jonas og Marc.

Har du erfaring med Folkekøkkenet eller en historie du ønsker at dele med os, så hører vi gerne fra dig.