“Jeg elsker at bo i Hornbæk. Da jeg studerede til sygeplejerske og boede i København og Helsingør, længtes jeg stadig efter at komme hjem“.

Hvem:

Jeg hedder Ane Johansson og er gift med Frederik, som er medejer af Hornbæk Fitness.

Sammen har vi 2 børn. Jeg er uddannet sygeplejerske, men pt. passer jeg vores yngste søn hjemme – vores store datter går i børnehave her i byen.

”Nye” ansigter og spændende initiativer.

Vi er begge to fra byen og har boet her siden, vi var børn. Mine forældre er også selv fra Hornbæk, og jeg har meget familie i byen.

Fra jeg var barn og til nu, er der kommet mange tilflyttere – især børnefamilier fra København. Jeg synes, at det giver et frisk pust til byen med ”nye” ansigter og spændende initiativer.

Jeg elsker at bo i Hornbæk.

Da jeg studerede til sygeplejerske og boede i København og Helsingør, længtes jeg stadig efter ”at komme hjem”. Roen, naturen, lyset, den rene luft og min familie trak i mig. Jeg slappede først rigtig af og havde skuldrene nede, når jeg var hjemme i Hornbæk.

Jeg elsker kontrasterne ved byen; det pulserende sommerliv med stranddage, UGE31 og havnefest.

Når sommeren går på hæld, og turisterne tager hjem, falder der en særlig ro over byen igen. Nogle opfatter denne ro som værende kedelig, og at byen er ”død”. Men jeg nyder det. Sådan en helt stille magisk vintermorgen på havnen, hvor de eneste lyde man kan høre er mågerne, der skriger og en piben fra bådenes master.

Coronapandemien har ikke gjort det nemt for os, der passer vores børn hjemme.

Alle normale tilbud i kommunen har været lukket ned som f.eks. babysvømning, biblioteker mm.

Derfor har det handlet om at tænke kreativt og udnytte naturens mange muligheder. Her er det særligt godt, at vi har både sø, skov og strand i ”baghaven”. Jeg elsker at være i naturen med mine børn, og derfor bruger vi strandlegepladsen rigtig meget. Den ligger ved siden af havnen/stranden, og den er guld værd for børn her i byen. Vi bruger den året rundt i alt slags vejr, men om sommeren er den klart et tilløbsstykke for turister og børnefamilier.

Der er nok at finde på når man hjemmepasser og der er et godt netværk.

En tur til Hornbæk Sø og fodre ænder er også altid et hit!

Derudover bruger vi selvfølgelig stranden meget og plantagen/skoven.

Derudover vil jeg også slå et slag for vores bibliotek. Selvom vi er ude i alt slags vejr, er det altså et dejligt sted at kunne trække indendørs på en halvgrå og våd dag, når de små børnefingre fryser og har brug for en rolig legestund.

Jeg synes altid, at der falder en særlig ro over børn, når man går på biblioteket med dem. Heldigvis er det åbent igen, så det udnytter vi til fulde. Da jeg var barn, fandtes der en legestue på biblioteket, hvor jeg gik med min mor, imens jeg ventede på, at der var en ledig institutionsplads til mig.

Desværre er der ikke legestue på Hornbæk Bibliotek mere, men i mange år har der været legestue på andre af Helsingør kommunes biblioteker. Det benyttede jeg meget, da jeg var på barsel med vores datter. Disse legestuer er desværre også blevet sparet væk. Det var ellers et vildt godt sted at møde andre børn og forældre.

Til gengæld har Mødrehjælpen i Helsingør åbnet op for legestue én gang hver anden uge, hvor man må komme med sine børn op til ca. 5 år. Det, synes jeg, er et ret fint tilbud. Det giver noget positivt, at mødes med andre børn og forældre, når man passer sine børn hjemme. Jeg ville ikke kunne undvære den kontakt.

Jeg er med i en legegruppe her i byen med andre mødre, der passer deres børn hjemme. Det var en mor her i byen, som stablede gruppen på benene og tog initiativ til den.

Jeg synes byen har så mange gode tilbud i Hornbæk.

Jeg er medlem af Hornbæk Vinterbadelaug – et koldt gys i havet og ind i den varme sauna er en lise for sjælen. Så træner jeg selvfølgelig også i Hornbæk Fitness. Byen har et skønt idræts- og foreningsliv, som samler byen og folket.

Der er mange hjemmepassere i Helsingør Kommune og de har et godt sammenhold. På Facebook er der grupper for hjemmepassere i Hornbæk.

Passer du også hjemme og bor du i 3100? Så hører vi meget gerne fra dig, hvis du har lyst til at dele ud af dine erfaringer.