Kan man gå til skydning?

Skydning er måske ikke lige den første sportsgren, du tænker på, når du skal finde en ny sport til dit barn. Men alle kan gå til skydning, og både forældre, bedsteforældre og børn kan således være sammen om at dyrke interessen for skydning.

Om skytteforeningen i Hornbæk:

Vi er en hyggelig Skytteforening beliggende på Hornbæk Skole i kælderen over for det Blå Hus på Johannes Ewaldsvej. Vores oprindelse er helt tilbage fra 1879 og foreningens nuværende placering er tilbage fra slutningen af 1970´erne.

Vi råder over en 15 m. bane, som løbende vedligeholdes således, at vores baneanlæg hele tiden er i tip top og sikkerhedsmæssig forsvarlig stand.

Vi er ca. 35 medlemmer i foreningen fordelt på salonriffelskytter og pistolskytter. Der er salonriffelskydning hver mandag kl. 19.00 for børn og kl. 20.00 for voksne. Pistolskydning finder sted om tirsdagen kl. 19.00. Vi holder lukket i skolernes ferieperioder.

Hvorfor gå til skydning?

Skydning er en idræt, som udfordrer koncentration, præcision og ro. Samtidig er skydning også en idræt med masser af action, der sætter dine evner til at præstere under tidspres på en prøve. Og så er skydning ikke mindst en idræt for hele familien, som I kan dyrke sammen uanset alder.

Vil du fortælle lidt om klubbens historie, og om hvem der går til skydning i Hornbæk?

Vi er en bred skare af aktive medlemmer ca. ligeligt fordelt mellem det yngre publikum under 30 år samt seniorer mellem 30 og 60 år.

Hornbæk Skytteforening blev stiftet i 1879. På foreningens 100 års jubilæum indviede man i 1979 en ny 15 m skydebane i Hornbæk skoles kælder og her har vi holdt til lige siden. Vi er 35 aktive medlemmer fordelt på 10 pistolskytter og 25 salonriffelskytter.

I skyder om mandagen – hvordan forløber sådan en mandag aften?

Børnene ankommer omkring kl. 19 og får udleveret en skive, som man skyder 5 prøveskud efter og herefter 20 gældende skud. Man kan maksimalt skyde 200 point. Skydningen foregår med sikkerhed i højsædet og der er altid en skydeleder tilstede til at overvære og assistere skytterne. Efter skydningen optælles resultatet og registreres i skema mhp. at årets samlede resultat kan vurderes, når der afholdes årsafslutning og turneringsskydning i slutningen af april. De voksne plejer at skyde, efter at børnene er færdige. Aftenen afsluttes med hyggeligt samvær over en sodavand.

Vi har 3 sociale arrangementer i løbet af året: Juleskydning, fastelavnsskydning og afslutning/turneringsskydning. Til alle arrangementer er der præmier til børn og voksne. Bestyrelsen afholder desuden en julefrokost hvert år.

Vil du fortælle lidt om dig selv og din tilknytning til byen?

Jeg er 53 år født og opvokset i Nordjylland. Jeg bor i Hornbæk sammen med min kone Anja og 2 hjemmeboende døtre på 10 og 18 år. Derudover har vi en søn på 21 år, som netop er flyttet til Kbh. samt en datter på 29 år, som bor i Helsingør sammen med sin kæreste og søn på knapt 1 år. Jeg er el-ingeniør og har boet i Hornbæk siden 1998.

Jeg sætter stor pris på byen og især naturen – skoven og stranden. Vi sejler begge havkajak og løber i skoven. Vi har en border collie som holder meget af at udfolde sig i disse perfekte omgivelser.

Er der noget, du savner i byen?

Byen kan godt virke lidt “død” om vinteren. Det kunne være rart med et sted, hvor man uden for højsæsonen kunne more sig og høre musik. I stil med cafe Paradis tidligere.
Vi tilbringer dog primært vores tid hjemme hos familien, hos venner eller i naturen/haven. Vi prioriterer at støtte op om lokale tiltag, herunder caféer, restauranter samt sociale arrangementer i byen. Det mener vi er vigtigt i en lille by som Hornbæk.

Vil du være med til skydning?

Har du lyst til at prøve kræfter med denne sjove og hyggelige sport, møder man bare op om mandagen/tirsdagen.

De første 3 gange er gratis, så man kan få en fornemmelse, om man har interesse i skydning. Bemærk, at aldersgrænsen er 18 år for pistolskydning. Læs mere her.

Årskontingent: Voksne 250,- Børn 150,-