Maja er en af de mange, der i Hornbæk har valgt iværksættervejen.

Hvem:

Jeg hedder Maja Salomon Timmner og er gift med Patrick Salomon Timmner.
Sammen har vi tre skønne drenge. Elias på 5 år og tvillingerne Felix og Isak på 3 ½ år.

Patrick arbejder som bygningskonstruktør og jeg har valgt at arbejde deltid på et bosted for udviklingshæmmede.

Ved siden af vores faste jobs, har min mand og jeg hver vores lille virksomhed.

Min mands´ virksomhed hedder KlatreKlar, hvor han blandt andet tilbyder kurser i træklatring, hængekøjekurser samt instruktørkurser.

Min lille virksomhed hedder Little Sprouts, hvor jeg designer babytøj fra str. 38 – 98.

Hvorfor valgte du at starte Little Sprouts?

Idéen til Little Sprouts startede da jeg lå indlagt på Neonatalafdelingen med Isak og Felix, der blev født 3 mdr for tidligt.

Der var dengang ingen der troede, at vi ville få dem med hjem, men Isak og Felix trodsede alle odds.

Jeg ønsker med Little Sprouts at skabe noget lækkert og personligt tøj i str. 38 -98 samt dele denne historie og derved give håb til andre forældre til for tidlig fødte ved at fortælle den gode historie.

Nogle gange oplever man noget i livet der er med til at ændre ens retning i livet.

Da min mand og jeg fandt ud af at vi ventede tvillinger, ringede vi til hele familien for at fortælle den glædelige nyhed.

Der gik ikke lang tid før svigerfar, som bor i Hornbæk, ringede og fortalte at nu havde han booket nogle rundvisninger, for det nyttede jo ikke noget at vi boede inde i København på fjerde sal med pseoudo trillinger, langt fra familie og en hjælpende hånd. Og det var sådan vi endte i Hornbæk.

Og I faldt hurtigt til?

Både og … Til at starte med syntes jeg at det var hårdt.

Jeg havde ikke selv været med til at flytte, da jeg lå indlagt på Neonatalafdelingen med mine 3 mdr. for tidlig fødte drenge Isak og Felix. Og da vi blev udskrevet, boede vi så pludselig i Hornbæk. Langt fra København, mine venner og hyggelige caféer, sammen med min mand og pseoudo-trillinger. Det var lidt af en omvæltning!

Til at starte med var jeg nervøs over hvordan jeg overhovedet skulle få karriere og familieliv til at gå op i en højere enhed, nu når jeg var flyttet så langt væk fra København. jeg var så heldig at finde et fantastisk job på kun 22 timer på et bosted for udviklingshæmmede i nærheden. Dette job er ikke blot utrolig givende, men det giver mig også mulighed for at udleve min drøm som iværksætter, samtidig med at jeg er mor med stort M.

Nu kunne jeg ikke forestille mig et bedre sted at bo. Hornbæk er simpelthen så hyggelig og jeg føler mig virkelig heldig over at bo i sådan et smukt og inspirerende miljø.

Hvad har overrasket dig mest ved byen?

Hornbæk er ikke blot en hyggelig by med søde og sociale mennesker, her bor også mange kreative ildsjæle.

Man bemærker det måske ikke ved første øjekast eller ved et enkelt besøg i Hornbæk, men hvis man undersøger Hornbæk lidt nærmere, vil man finde ud af at det vrimler med små dygtige iværksættere og niche virksomheder.

Hornbæk har et helt unikt iværksættermiljø, hvor folk at gode til at bakke op omkring hinanden og støtte de små lokale virksomheder.

Sammenholdet mellem de forskellige små virksomheder er også helt fantastisk. To af de lokale kvindelige iværksættere har oprettet en gruppe, hvor de kvindelige iværksættere i Hornbæk mødes en gang om måneden til vidensdeling, sparring og ikke mindst lidt god mad og drikke. Dette er guld værd, hvis man som jeg er tilflytter og lige har startet en virksomhed op.

Jeg har gennem dette netværk mødt nogle hel fantastiske og inspirerende ildsjæle her i Hornbæk.