“Fællesskab, sparring, god kaffe og en grund til at komme ud af hjemmet”

 

Hvem:

Alexandra Rønde Thielke, gift med Rasmus Veggerby, og børnene Carl på 7 år og Oli på 5 år.

Rasmus og Alexandra ejer og driver et kreativt bureau – Twentyfive & Thirty, og det har de gjort siden 2015.

Alexandra åbnede 1. januar kontorfællesskabet CREW her i Hornbæk.

Familien flyttede til Hornbæk i januar 2021.

Friheden til selv at bestemme

I 2015 startede Alex et kreativt bureau, Twentyfive & Thirty, med sin mand Rasmus. Valget om at gå fra at arbejde på et at de store bureauer til at åbne sit eget, var drevet af lysten til at have kontrol over sin egen tid, frihed til at rejse og at arbejde fra hvor de ville og hvornår de ville.

Efter 2 år, med bopæl på Bali, Vietnam, Sydfrankrig, Canada, San Francisco og Hawaii fandt de tilbage til Nørrebro samtidig med deres søn kom til verden.

Vejen til Hornbæk

Efter et barn mere og en Corona-nedlukning, besluttede de sig for at søge mod mere plads og at komme tættere på naturen. Rasmus kendte, som entusiatisk surfer, til Hornbæk og valget faldt herpå.

Med flyttet fra Nørrebro til Hornbæk fulgte også et farvel til det kontorfællesskab de sad på. Og Alex vidste allerede inden de fik deres hus i Hornbæk, at hun ville starte et kontorfællesskab. Drømmen var ikke at sidde hjemme og arbejde, men det rigtige lokale dukkede bare ikke lige op. Der skulle gå 3 år.

Drømmen om et kontorfællesskab

“I alle de år vi har rejst rundt har vi opsøgt kontorfællesskaber, og har virkelig nydt at arbejde der. Vi var også en del af et skønt fællesskab på Nørrebro. Det kan bare noget helt andet end at sidde på fx. en café. Et kontorfællesskab har ofte alt det praktiske i orden ift. wifi, strøm, osv. Derudover kommer alle for at arbejde, hvilket giver en god stemning, hvor der er plads til fordybelse, og man kan finde nogen at sparre med.

Som selvstændig har jeg ikke mange kollegaer og det afsavn afhjælper kontorfællesskabet også, hvor vi får snakket lidt over kaffemaskinen og spiser frokost sammen de fleste dage. Jeg er et alt for socialt menneske til at sidde alene hele tiden – derfor har jeg længe ville starte et kontorfællesskab.”

CREW 3100

Efter at have holdt øje med lokaler i 3 år dukkede det rigtige endelig op. Et 100m2 lokale i industrikvarteret – eller Hornbæks ‘kødby’, som Alex kalder det.

“Det var ikke drømmebeliggenheden, men lokalet er bare helt perfekt. Her er god plads, højt til loftet, masser af lys. Og så ligger det jo stadig tæt på alt. Og vi har fået lavet en god aftale med Hornbæk Fitness, som ligger lige om hjørnet, så alle vores medlemmer kan træne til en nedsat pris. Så beliggenheden er slet ikke så dårlig.”

Crew har i alt 8 faste pladser og 12 flexpladser.

Der er fælles morgenmad et par gange om måneden, julefrokost, sommerfest og hvad de ellers sammen finder på.

God kaffe, god stemning

“Min drøm med CREW er, at det skal være en fast base for vores medlemmer i forhåbentligt mange år. At medlemmerne får gavn af hinanden og virkelig vinder noget ved at være en del af vores CREW.

Der er stadig plads til flere, så lyder det som noget for dig, kan du læse mere på www.crew3100.dk

Det vigtigste for mig, er – ud over, at her skal være godt at arbejde, at her er hyggeligt og rart at være. En god stemning er alt afgørende for, at man gider komme her fast. Derudover er god kaffe vigtigt for mig, så vi får kun kaffe fra La Cabra.

Gevinsten ved at komme væk hjemmefra

“Der er rigtig mange fordele ved at sidde hjemme – man kan få ordnet vasketøj og anden praktik i løbet af dagen. Men efter at have startet CREW stod det helt tydeligt, at der var endnu flere fordele ved at få en pause fra hjemmet. “Jeg vidste det først rigtigt, da jeg startede min hverdag på kontorfællesskabet, men hold da op, det er en kæmpe gave at komme væk hjemmefra og væk fra alle de praktiske ting, der kan laves. At være fjernet fra vasketøj, rod, rengøring. Det er en pause jeg ikke vidste, jeg virkelig havde brug for.”

Hvorfor hedder det CREW?

“Vi var en del af et super fedt kontorfællesskab i Montreal, som hed Crew, og allerede dengang vidste jeg, at jeg selv ville starte et kontorfællesskab en dag, og at det så skulle hedde Crew. Og selvom vi ikke arbejder sammen heroppe, så hører vi jo sammen, så vi er en del af et Crew.”

“CREW består lige nu af 13 medlemmer som er en blanding af selvstændige og ansatte, der har en aftale om at arbejde ‘hjemme’ nogle dage om ugen. Nogle er her alle dage, nogle er her få dage om ugen. På den måde er hver dag forskellig, hvilket også giver en god dynamik. Vi spiser morgenmad sammen en gang om måneden og det er skønt at opleve, at medlemmerne på kryds og tværs kan sparre med hinanden og får noget ud af at komme her.”

Hvad har overrasket dig mest ved Hornbæk?

“Det, der virkelig har overrasket mig, er hvor hyggeligt og socialt det er her. Jeg havde ikke forventet, at folk ville være så venlige og imødekommende. Jeg føler mig virkelig heldig over at være omgivet af så mange fantastiske mennesker

Hvordan bruger I byen?
“Om vinteren tager vi engang imellem en tur til Albi’s og biblioteket for at slappe af og finde noget læsestof. Om sommeren tilbringer vi meget tid på havnelegepladsen og stranden, hvor vi bare nyder solen og naturen.

Hvad synes du, at byen mangler?
Jeg savner virkelig et sted, hvor man kan få en god kop kaffe. Det kunne også være fedt med en ekstra café, og jeg er spændt på at se, hvad det nye badehotel vil tilbyde. Jeg har også længe ønsket mig et kontorfællesskab, og det er fedt at se, at det endelig er blevet en realitet! 😊

Har du nogle gode råd til andre familier, der overvejer at flytte hertil?
Jeg kan kun sige: Gør det! Det er virkelig en beslutning, du ikke vil fortryde.