Hvem:

International Expatriate Counsellor Sidsel Byskov Hansen, bor i Fiskerlejet, Hornbæk med mand, datter på 14 år og søn 17 år.

Sidsel har oprettet en Facebookgruppe og netværksmøder med fællesspisning for danskere der har boet eller bor delvist i udlandet. Er du nysgerrig på dette tiltag så læs med her – eller find selv gruppen på Facebook.

Sidsel: “Siden jeg startede FB gruppen i august 2022 og dertil de månedlige fællesmiddage er der kommet mellem 15-30 mennesker til hver middag, og folk er super glade for dem. Der kommer nu hele tiden nye medlemmer”.

Vil du fortælle lidt om din professionelle rejse og hvordan den førte dig her til 3100?

I 2015 startede jeg min egen rådgivningsvirksomhed i Moskva, Rusland med International Expatriate Counselling. I dag har jeg en solid virksomhed med 200+ 30 nationaliteter, 7 tidszoner, 3000+ rådgivningstimer. Profilen af mine klienter er højt kvalificerede internationale ledere og medarbejdere, diplomater og medfølgende partnere, elever og studerende på internationale elite skoler og universiteter.

Da jeg flyttede tilbage til Hornbæk, Danmark i juni 2021, vidste jeg ikke om mine klienter ville følge med, da jeg gik fra fysisk- til onlinerådgivning. Men det har vist sig at det fungerer virkelig godt for mine klienter, da de oftest flytter til et andet land efter en periode på 2-5 år, og derfor ønsker kontinuitet i forhold til forløb hos mig.

Det fungerer, også virkelig godt for mig, da jeg har Hornbæk som base, og kan nyde det lokale miljø, mens jeg lukker verden ind på mit kontor i Hornbæk.

Jeg er uddannet sociolog og vejleder, og er specialiseret i hvilken indflydelse globalisering har på individets psykologiske udvikling, og har 20+ års erfaring med rådgivning, lokalt og globalt. Jeg har selv boet i London 2 gange, Rusland 2 gange, i Schweitz og på Island. Derfor var det naturligt, da min mand blev udstationeret til Rusland, at jeg startede min egen rådgivningsvirksomhed med rådgivning, coaching og terapeutiske forløb for internationale klienter. Hvilket er gået over alt forventning, og betyder at jeg nu kan bo og arbejde alle steder i verden.

Hvor kommer I fra?

Jeg er oprindeligt fra Århus, men min mand er fra Hornbæk, og derfor købte vi et sommerhus i Hornbæk i 2003, da vi på daværende tidspunkt boede på Island. Vi flyttede permanent til Hornbæk i 2005-2014, og har været glade for at have små børn i et lokalt miljø, omgivet af smuk natur og kørselsafstand til København, indtil vi flyttede til udlandet igen i 2014.

Hvad har overrasket dig mest ved byen?

Da vi kom tilbage til Hornbæk i 2021, har der været en positiv udvikling af byen. Demografien har ændret sig, og der er kommet mere diversitet til byen, i form af tilflyttere, som laver nye tiltag i byen, såsom gallerier, folkekøkken, surdejsbageri, kor, filosofisk bogklub og andre spændende kulturelle tiltag.
Hvis du overvejer at flytte til Hornbæk, så meld dig ind i de adskillige lokale foreninger, her er alt fra Surfklub til Strikkeklub, og et åbent og imødekommende fællesskab.

Er der noget du godt ville have vidst inden du flyttede hertil?

Offentlig transport er besværlig, så ens teenager børn skal bruge lang tid på transport, hvis de har andre aktiviteter udenfor lokalområdet.

Hvilke aktiviteter / tilbud har du benyttet dig af i byen?

Skønne kvinder i Hornbæk, Kvindelige Iværksættere i Hornbæk, fitnesscenteret, frisøren, fællesspisning på Hornbæk Hus, Hundestranden, Surdejsbageren og ”Det fedtede hjørne” om sommeren, og om vinteren ugens ret fra Restaurant Oliva,

Gode råd til andre der overvejer at flytte hertil?

Hvis du elsker natur og et aktivt lokalmiljø, er det virkeligt dejligt at være i Hornbæk, særligt hvis du har en travl hverdag, og gerne vil koble af i smukke omgivelser.

Hvor søgte du information om byen?

Ingen steder

Hvor i byen finder man jer/dig ofte?

Man finder mig hver morgen i fitnesscenteret til reformer pilates, yoga eller dans. Bagefter på hundestranden, hvor jeg får en snak om løst og fast med de andre hundeejere, inden jeg går tilbage til mit kontor og arbejder.

Hvad syntes du at byen mangler?

Bedre offentlige transportmuligheder til København

Afslutningsvis:

Hornbæk er skøn hele året, da alle aldre hilser på hinanden i skoven, på gaden og stranden.
Jeg elsker Hornbæk om sommeren, hvor her er fyldt med glade sommerhusgæster fra ind og udland. Som en af mine internationale venner udbød første gang han besøgte mig i Hornbæk om sommeren: “You Live in Paradise”.

Min LinkedIn profil