Èn af vores drømme om at flytte til Hornbæk var, at vi skulle bo dér, hvor vi gerne ville være, når vi havde fri.
Hvem:
Jeg hedder Naja, min mand hedder Kristian og vores børn hedder Ellie og Eik. Jeg er sportsmassør og har startet Hornbæk massage i maj 2021.
Vi flyttede til Hornbæk i februar 2018 efter at have boet i København under uddannelse og arbejde.
Jeg er oprindeligt fra Sydfyn, har boet i Odense og København. Min mand er fra Vangede med familie i Gilleleje.
Jeg driver Hornbæk massage fra eget hjem, i et dertil indrettet behandlerlokale med egen indgang. Jeg laver behandlinger der målretter sig specifikke problemer såsom sportsskader, smerter/spændinger pga. dårlig arbejdsstilling, migræne, smerter opstået efter havearbejde osv. Jeg laver også behandlinger der er fokuseret på afstresning og restitution f.eks. i forbindelse med et stressforløb, eller i forbindelse med et hårdt træningsforløb.
Lige nu udforsker jeg hvilke muligheder der er rundt omkring i forbindelse med at finde et lokale andetsteds og gerne i Hornbæk. Det kunne være et behandlerfællesskab, i en svømmehal eller noget helt tredje.
Hvad er din historie og hvordan kom du på at starte Hornbæk massage?
Èn af vores drømme om at flytte til Hornbæk var, at vi skulle bo dér hvor vi gerne ville være når vi havde fri, og at vi i hverdagene havde tid til at komme i skoven, til stranden osv. Men efter en periode med barnepiger og en følelse af at være fanget i hamsterhjulet, tog vi valget om at gøre mig fri af arbejdsmarkedet. Jeg er uddannet sygeplejerske og er egentlig rigtig glad for faget, især den brede viden om hvordan vores krop og psyke fungerer. Men det hang bare ikke helt sammen. Og så i perioden som hjemmegående fandt jeg tilbage til en gymnasiedrøm om at være sportsmassør, og så begyndte jeg at læse under den første Corona-lockdown.
Det blev så først til fysiurgisk massør, så sportsmassør og nu læser jeg til Muskulupat og er blevet selvstændig med alt hvad det indebærer.
Hvilke overvejelser gjorde du dig inden valget faldt på Hornbæk?
Vi ønskede at finde et sted med skov og hav, og rigtig gerne et sted med mulighed for at surfe. Vi ønskede også at finde en by som ikke var for stor, men hvor man f.eks. kunne gå i netto og hilse på folk. Jeg er selv fra en meget lille by, som om sommeren vokser pga. Turisme, og den her vekslen mellem vinter og sommer kan jeg rigtig godt lide. Jeg synes det gør noget positivt, at man som by samler sig om hinanden om vinteren og på den måde styrker fællesskabet.
Hvad har overrasket dig mest ved byen?
Hvor nemt det har været at falde til. Der har været en utrolig stor åbenhed fra alle vi har mødt, og vi er fra start blevet inviteret til at deltage i forskellige grupper, træning, kor, badeklub osv.
Hvilke aktiviteter / tilbud har du benyttet dig af i byen?
Vi er alle sammen medlem af Hornbæk Surf klub og Hornbæk sejlklub. Ungerne går til børnesurf og jeg underviser i SUP. Vores søn går til fodbold i Hornbæk hallen og vores datter går til svømning i Helsingør. Jeg er også med i Hornbæk Quindekor.
Når vinden blæser fra vest – nordvest er vi på bølgerne. Om sommeren på stranden, ved havnen og på strandlegepladsen. Vi bruger også meget tid i haven og bruger skoven til løbeture. Og selvfølgelig kan man hilse på os når vi handler i netto eller Brugsen.
Gode råd til andre der overvejer at flytte hertil?
Kom og besøg byen, gå en tur, tag en kop kaffe på “Albis” eller hos “Bagt”. Tal med nogen der bor her om hvilke “egenskaber” de forskellige boligområder har. Og find ud af hvad der er vigtigt for jer, om det er at være tæt på skoven, midt i byen, ud til markerne eller i et villakvarter.
Hvor søgte du information om byen?
Da vi flyttede hertil, fandtes Hornbækliv websiden ikke, så vi læste på Helsingør kommunes hjemmeside og på Facebooksiden “Vores Hornbæk”. Vi talte med forskellige ejendomsmæglere om byen, og talte med et par stykker, der boede her i forvejen for at høre, hvad de syntes om at bo her. Og så havde vi bare en rigtig god følelse i kroppen når vi var her.