Hornbæk strand, eller skulle man nærmere sige strande …

Øst-stranden og Vest-stranden er to meget forskellige strande, adskilt af Hornbæk havn.

Vest-stranden er den største og mest populære af strandene, når det kommer til antal besøgende. Den strækker sig fra Hornbæk og til Dronningmølle. Er 30m bred og har det fineste hvide sand. På stranden er livreddere, udebrusere og en cafe – og om sommeren masser af mennesker! Det er i følge de lokale den mest “turistede” strand og meget velbesøgt om sommeren. Tættest på Café SunSpot er der flest mennesker samlet, men ønsker man lidt mere plads imellem håndklæderne, så gå ad kyststien mod Dronningmølle og skrå ned på stranden når du er nået et stykke derud af. Så får man det mere for sig selv.

På Kyststien kan man besøge Villa Strand som er et hyggeligt ‘sommerspot’ med drinks, kaffe og snacks. Haven er et smukt pusterum og stedet er en oplevelse i sig selv. Kender man til Hornbækhus og kan lide stilen dér, så kan man også lide Villa Strand – det er nemlig samme ejere og i helt samme gennemførte stil.

DCIM102MEDIADJI_0843.JPG

Villa StrandBar har åbent for sæsonen fra den 24. juni – 6. august kl. 10.00 – 22.00, når vejret er godt. Der er skygge under havens træer, masser af liggestole at nyde lyden af bølgen og duften af havens urter og blomster i og direkte udgang til klitterne. I løbet af sommeren vil der være forskellige aktiviteter i haven. Du kan holde øje med dem i kalenderen og på Facebook.

Der er i 2022 kommet ekstra cykelparkering og der er installeret to udebrusere ved SunSpot.

Café på stranden

Ved nedgangen til stranden finder man Café Sunspot, som har åbent alle dage i sommersæsonen og byder på is, pølser, sandwich, snacks, vand, øl, vin, drinks, kaffe-to-go og meget andet. Vi har hørt en fugl synge om at de for sommeren 2022 søger medarbejdere. De kommer til at indgå i et ungt team med masser af humør. Send ansøgning til : bichooo79@yahoo.com og ring gerne hvis du har spørgsmål på tlf. 6089 6765

Tag Street food med på stranden

Lige overfor indgangen til stranden ligger Street food markedet ’Det Fedtede Hjørne’. Her kan man hente mad fra hele verden og fx tage det med sig ned på stranden. Menuen skifter hele tiden, men lyder blandt andet på burgere, tacos, indisk og Argentinsk.

Lej vandsportsudstyr hos SUPspot

Rammerne i Hornbæk er optimale for Stand Up Paddleboarding. Nogle dage er der stille og klart vand, som indbyder til rolige ture langs kysten i selskab med sæler, marsvin, fisk og fugle – andre dage kan du SUPsurfe på bølgerne.

Hos SUPspot Hornbæk kan du leje SUPboards og få instruktion i at bruge dem.

Området langs molen ved de store sten er et lumsk sted med meget understrøm, så lad være med at bade dér!

Der er i årenes løb sket mange ulykker på netop dette sted, så gå et andet sted hen for at bade. Der er to livredderhuse langs Vest-stranden, så har du børn med på stranden, så gå i vandet i nærheden af livredderne. Vandet i Hornbæk kan byde på kraftig strøm og hestehuller. Livredderne kan fortælle dig, hvor det er sikkert at bade.

Øst-stranden: Børnevenlig strand med strandlegeplads

Dette er “de lokales strand” og stranden for børnefamilier. Strandområdet fra havnen og hen til åen er et yndet sted for familier med børn. Det lave, krystalklare vand er attraktivt for børnefamilier, som også kan slippe børnene løs på Strandlegepladsen. Her kan de gynge, klatre, lege kaptajn på eget skib og meget andet. Og sælerne Luffe x 3, som er lavet i træ – er lige til at klatre på.

Åen er genstand for timevis af underholdning på det lave vand, hvor man kan bygge dæmninger og boltre sig uden at det bliver dybt.

Det hvide hus, der ligger næsten ude i vandet, er Lochers Hus. Carl Locher, 1851-1915, var kunstmaler. Hans store ønske var et hus med et atelier med havudsigt. Og da fiskerne i Hornbæk var glade for Locher, forærede de ham et stykke af stejlepladsen til hans hus. Ved højvande ser det næsten ud, som om huset står med fødderne i vand.

Carl Locher “Der læsses tang ved Hornbæk Strand”

Går man forbi Lochers Hus og videre mod Hellebæk, så begynder hundestranden, hvor man må have hunde løs hele året. Det er et sjovt sted med masser af børn, hunde og leg i vandkanten. Stranden er lidt svingende i kvaliteten, da her er mere tang og sten end på vest-stranden, men det ændrer sig hele tiden og man kan altid finde et godt sted at være på.

Langs med stranden løber stien hele vejen til Ellekildehus – så det er muligt at cykle videre til man finder det helt rigtige sted.

Stranden har langs strandvejen flere store parkeringsmuligheder og bord/bænkesæt til picnic.

Går man turen langs stranden, så vil man støde på en klods. For helt nede ved stranden ligger resterne af et gammel tysk batteri, der skulle spærre Øresund og bevogte minefelter under besættelsen.

Hele området var omkranset af pigtråd, og både stranden og dele af plantagen var mineret. Efter 1945 overgik batteriet til det danske forsvar, og i 1958 blev det nedlagt, og området overgik til skovvæsnet.

Da batteriet blev bygget lå det et stykke fra selve stranden. I dag ligger det midt på stranden, og havet er godt på vej til at æde sig ind på det.

Læs mere spændende om området på Naturstyrelsens webside.

Har du noget du vil tilføje omkring vores skønne strand, så skriv til os 3100@hornbaekliv.dk

Hornbæk Havn og strand står overfor en større fornyelse.

Læs mere om helhedsplanen her  – og referat fra selve mødet her under punkt 8 & 9. Hornbækliv vil senere på året komme med et stort indlæg om ovenstående plan.

For yderligere information vedr. haven, bådpladser og reglementer:

kontakt@hornbaekhavn.dk
www.hornbækhavn.dk

DCIM102MEDIADJI_0524.JPG