Anne Gade (42) og datteren Saga (snart 6). Vi flyttede til Hornbæk i september 2019 og bor i et dejligt hus i området omkring Hornbæk Skole. Saga går i børnehave i byen, og når tiden kommer dertil, skal hun på Hornbæk skole, som ligger for enden af vejen.

Vi trives fantastisk i byen og elsker, at den har alt, hvad vi har behov for. Der er mange legekammerater og altid noget at tage sig til i byen. Jeg oplever Hornbæk som en meget åben og dynamisk by, og det er muligvis pga. de mange børnefamilier, der er flyttet hertil de sidste par år.

Jeg har MOTUM bolig, og står desuden bag hornbækliv.dk, Luksus Loppemarked og arbejder freelance som konsulent indenfor kommunikation og markedsføring. Jeg sidder i bestyrelsen for støtteforeningen til det kommende kunstmuseum/kulturcenter og engagerer mig mig på flere måder i lokalområdet.

Hvilke overvejelser gjorde I jer, inden valget faldt på Hornbæk?

Jeg vaklede faktisk mellem Hornbæk og Gilleleje. Jeg havde ikke et specielt forhold til hverken den ene eller anden af byerne. Jeg ville blot gerne bo et naturskønt sted, som havde lidt by at byde på. Det var faktisk en af mine venner, der fik mig overbevist om, at Hornbæk var noget for os. Og han fik ret! Jeg har ikke fortrudt det et eneste øjeblik og er glad for, at vi flyttede hertil.

Hvad har overrasket dig mest ved byen?

At der er så stor søgning til byen! Jeg samarbejder med lokale ejendomsmæglere, så jeg ved hvor mange, der ønsker at bosætte sig i 3100. Og så på den anden side, så forstår jeg dem jo godt.

Derudover er jeg positivt overrasket over, hvor flinke folk er i byen, og hvor relativt nemt det er at få et netværk, hvis man selv er lidt åben og opsøgende. Her sker noget året rundt og ikke kun i sommermånederne.

Og så har det overrasket mig, hvor mange der har hund i den her by! Og hvor fedt det er, at man må lufte uden snor i plantagen og på hundestranden. Det nyder vi – og vores hund – meget.

Hvordan bruger I byen?

Saga gik til børnesurf en sommer, og hun har gået til gymnastik og Mini Musik (via Helsingør musikskole) på Hornbæk skole.

Vi låner bøger på biblioteket og ser børneteater, når det sker. Vi smutter efter børnehaven forbi Irene på LUC’s og får varm kakao med skumfiduser og hænger ud med vennerne fra området.

Jeg er med i en damegruppe, hvor vi mødes til fællesspisning én gang om måneden og i en anden gruppe med andre kvindelige iværksættere, som også er meget hyggeligt og givende.

Vi har en hund, så plantagen og hundestranden bruger vi meget.

Jeg har kunder i hele Nordsjælland og i København, men uden for arbejdstiden kommer vi sjældent ud af postnr. 3100, for vi hygger os så godt her. Vi har det meste af vores netværk lige om hjørnet, og alt hvad vi behøver for et godt liv.

Hvordan kom du i gang med MOTUM?

Efter at jeg var flyttet til Hornbæk, skulle der ske noget nyt, og jeg startede derfor MOTUM bolig. Jeg lancerede faktisk virksomheden under første Corona lockdown. Det var et lidt specielt tidspunkt, men det gav mig faktisk tid til at få en del tekniske ting på plads stille og roligt, såsom webside, instagram osv.

Hvad er det for en virksomhed du har?

MOTUM bolig er i dag (2023) udelukkende salgsstyling af boliger der er til salg, samt indretning af tomme boliger.

Det er bevist at man opnår et hurtigere salg og bedre pris med den rette boligstyling, samt indretning af tomme boliger. Så når du har besluttet dig for at sælge, skal du se på din bolig med købers øjne.

Og når der skal tages billeder til salgsopstillingen, er det vigtigt at boligen tager sig ud fra sin bedste side.

En potentiel boligkøber bruger kun få sekunder på at vurdere en bolig på nettet, og derfor skal billederne vise boligen på den mest attraktive måde. Det samme gælder ved fremvisninger og åbent hus.

Kogt ned er det helt specifikt flg. opgaver jeg kan løse for dig via MOTUM:

  • Klar til salg gennemgang af boligen: En gennemgang fra A til Z. Førstehåndsindtrykket er altafgørende, så lad mig hjælpe dig med at få din salgsbolig til at fremstå bedst muligt.
  • Komplet indretning af tomme boliger: En tom bolig er sværere at sælge end en møbleret bolig. Vi kan indrette alt fra små til store boliger og tilbyder alt i inventar og dekoration.

Hvad synes du, at byen mangler?

Et kontorfællesskab med central beliggenhed. Et hæng-ud sted for de unge. Et kulturcenter/museum.

Har du nogle gode råd til andre familier, der overvejer at flytte hertil?

Besøg byen på alle årstider og tal med nogen, der allerede bor her. Brug hornbaekliv.dk og ræk ud, hvis der er spørgsmål. Min erfaring er, at de fleste i byen er meget hjælpsomme og meget gerne vil dele erfaringer.

Spring Facebook over og besøg i stedet de steder I har brug for information omkring – såsom pasningsstederne, sportstilbud, nyd naturen og brug generelt bare tid i byen.

Og har du en iværksætter i maven, så finder du med garanti nogle at spille bold med her i Hornbæk.

Jeg fornemmer, at der er ved at ske et skift i byens beboersammensætning og stemningen i byen generelt.

Her er blevet lidt højere til loftet – og den gamle snak om hvem der er de ”rigtige Hornbækkere”, den er heldigvis ved at blive umoderne.

Jeg nyder at tale med dem, der har boet her i mange år og få alle de sjove historier om folk og steder i byen. Byen er en god blanding af nyt og gammelt, unge og ældre.