For 2 år siden flyttede Janet til Danmark og valgte at bosætte sig i Hornbæk, hvor hun arbejder med sin keramik og kunst fra sit skønne hjem nær skov og strand.

Hvem:

Janet bor i et dejligt hus i Hornbæk, hvor hun både har privat bolig og værksted, hvor hun fremtryller den fineste keramik.

Janet har boet i Hornbæk i 2 år.

Jordkeramik har et udstillingslokale i forbindelse med værkstedet – som er åbent de fleste dage. Derudover tilbyder jordkeramik undervisning enten i mindre grupper á 2 pers. eller en til én sessioner.

Kontakt Janet direkte på tlf. 53667419 og hør om mulighederne for at komme på besøg for at købe eller få undervisning.

 

”Jeg synes ikke at det har været så nemt at komme i gang, men nu lysner det”.

I Hornbæk er der mange kreative sjæle indenfor mange forskellige faggrupper. Byen byder på kunst i form af maleri, grafik, håndarbejde og keramik. Og netop keramik er en passion hos Janet, som har jorddesign, hvor hun tryller smukke skåle, vaser og kopper frem.

I dag bor Janet i Hornbæk, men hendes vej hertil har budt på mange spændende omveje. Som helt ung rejste Janet til London og startede sin karriere som indretningsarkitekt som senere ledte til spændende opgaver bl.a. for Mohammad Al Fahid, der dengang ejede Harrods.

”Bortset fra de mange spændende rejser og oplevelser gennem mit arbejde, så vakte det også min interesse for kunst”.

I en årrække arbejdede Janet på kommission og brugte tid på at dygtiggøre sig via alskens kurser. Og da hun efter mange år rundt omkring i verden igen kom til England, gennemførte hun en kunstuddannelse gennem på ’University of Greenwich’.

”Jeg har boet i mange forskellige lande – og altid suget til mig af andre kulturer og kunstformer. Via mine rejser og alle de spændende mennesker, der har krydset min vej, da involverede jeg mig i lokal kunst og i særdeleshed keramik”.

For 2 år siden flyttede Janet til Danmark og valgte at bosætte sig i Hornbæk, hvor hun arbejder med sin keramik og kunst fra sit skønne hjem nær skov og strand.

”Hornbæk er en evig kilde til inspiration! Der er uendelig inspiration i det her område og det har i den grad påvirket mit keramiske udtryk”.

Hvordan har det været for at komme retur fra udlandet og starte som selvstændig?

Det har måske været lidt mere vanskeligt for mig at komme i gang end for de fleste.

Jeg tror, at det er fordi at jeg har været udenlands i så mange år. Meget har i den periode ændret sig og jeg da jeg kom tilbage til Danmark, da skulle jeg begynde helt fra bunden med alt det digitale. Det kan jeg godt mærke, kan være lidt udfordrende for mig, men nu er jeg da godt i gang.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden?

At blive i byen og få en sammenhæng og balance imellem hobby, arbejde og fritid.

Jeg vil godt nå bredere ud og gøre opmærksom på mit virke. I foråret deltog jeg på Håndværksmarked på Villa Strand og jeg håber at flere vil få øjnene op for min keramik.

Jeg har både gang i Facebook og Instagram, og synes faktisk at det fungerer ok nu.Hvordan har det været for dig at starte Jord keramik?

For at være helt ærlig, så har det ikke været super-nemt at finde hoved og hale i det hele.

Jeg har naturligvis en revisor og en personlig rådgiver i banken, men den hjælp og rådgivning jeg faktisk har haft brug for – har indtil videre ikke været nem at finde, da det indimellem har det været svært at vide hvor man skal henvende sig.

Nu har jeg meldt mig ind i en gruppe for kvindelige iværksættere i Hornbæk, som jeg glæder mig meget til at lære at kende.

Sammenholdet her i byen – de små iværksættere imellem virker godt, så det vil jeg godt være en del af. Så nu håber jeg, at det lysner lidt i forhold til al det praktiske og tekniske, så jeg kan koncentrere mig om den kreative proces og om at udvikle mig forretning. Og ikke mindst nyde livet her i Hornbæk.

Hvad synes du at byen mangler?

Det ville det være dejligt, hvis der blev gjort lidt mere for at holde byen i gang over vinteren. Det virker lidt som om alle planer for Hornbæk drejer sig om at trække turister til over sommeren.

Det kan jo være et sprængfarligt emne, men jeg mener, at det er skam at den fastboende befolkning har så lidt at sige om hvordan byen skal udvikle sig.

Det glæder mig meget, at der er taget initiativet med Hornbækliv.dk og håber at alle vil benytte sig af muligheden for at annoncere deres event – store som små – i kalenderen. Og det gælder hele året rundt, så både turister og fastboende kan holde sig orienteret om hvad der er af muligheder og events i byen.