Jeg inspireres af naturen og finder stor ro og glæde ved at dyrke haven og se ting gro.

Hvem:

Janne Dahl-Hesselkilde,  37 år gammel. Bor i Hornbæk sammen med sin mand Jacob og deres to børn på 4 og 5 år. Janne er uddannet farmaceut og har arbejdet 10 år med vidensformidling og undervisning i en medicinalvirksomhed.

I 2021 udgav Janne bogen “kærlighedens kaos”, der handler om familielivet med to børn – den kan du læse mere om her. 

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Jannes have, vidste jeg ikke, at det var Jannes have.

Jeg var til børnefødselsdag hos hendes nabo, og kunne ikke lade være med at få øjne på stilke og blive draget ind i Jannes have. Der skete ting og sager, det var tydeligt. Og ikke mindst var der for nyligt blevet opført et stort og helt igennem fantastisk kæmpe drivhus (jeg drømmer selv om et). Haven summede og spirede, og jeg fandt senere ud af, at det var Janne, der boede her. Vi kom nemlig i samme “Iværksættergruppe for kvinder i Hornbæk” og den vej rundt lærte vi hinanden at kende.

Jeg har ladet Janne selv fortælle om sin vej fra Frederiksberg og et hektisk liv i medicinalbranchen, til livet med jord under neglene i Hornbæk.

“Efter 10 år med højt tempo, mange rejsedage, store præsentationer, deadlines og meget mere, gik jeg i foråret 2021 ned med stress. Jeg kollapsede simpelthen.

Vi vidste faktisk godt, at jeg var presset, og der havde været mange signaler op til mit sammenbrud, men jeg havde ignoreret dem og bagatelliseret dem. Selv da jeg vågnede op en morgen i februar og ikke kunne bruge min højre arm, slog jeg det hen og mente, at det måtte skyldes noget fysisk. Måske havde jeg ligget forkert sammen med de små? Båret dem lidt dumt? Det kunne vel klares med Ibuprofen? Vi anede ikke, at kanten var lige der, og jeg lyttede ikke til min krops signaler. Det gør jeg nu.

D.28. april 2021 blev startskuddet på 2 års sygdom og kamp for at komme ovenpå igen.

Ikke at komme ovenpå og tilbage til ’den gamle mig’, men finde en mere bægerdygtig version af mig. En holdbar version. Jeg har været igennem et utal af behandlinger og terapi, men desværre har meget lidt virket.

Jeg tog sagen i egen hånd

“Efter at have prøvet mange forskellige behandlinger og projekter besluttede jeg mig for selv at gå vejen mod helbredelse. Jeg kunne mærke, at det vigtigste var at finde ind til min kerne, og få de indsigter der var nødvendige for at få det godt igen. Jeg måtte bl.a. indse at mit kollaps skyldtes et årelangt “energi-overforbrug”. Derefter måtte jeg bryde med mønstre, der ikke var gavnlige og holdbare på sigt”.

Vi flyttede fra Frederiksberg til Hornbæk i foråret 2022, og det har været en stor del af min rekreation. Naturen hjalp mig med at få ro på mit ødelagte nervesystem og få ro til hovedet.

Terapihave hvor andre har græsplæne

Jannes have er ved at gennemgå en stor forvandling fra almindelig have med stauder og græsplæne til en terapihave m.m.

“Jeg inspireres af naturen og finder stor ro og glæde ved at dyrke haven og se ting gro. Vi har siden, at vi overtog huset været i gang med at omdanne den store græsplæne til en spiselig have for dyr og mennesker. I år har vi udvidet med flere bede og en terapihave med medicinske planter og urter. En stor del af min heling er foregået i haven og i den omkring liggende natur.

Janne har kastet sin kærlighed og energi efter sin vidunderlige have og naturen.

“Mit ønske er at arbejde med unge og voksne og give dem med de værktøjer, som jeg selv har brugt – og værktøjer jeg ville ønske jeg havde haft, inden det gik så galt. Værktøjer til at dosere sin energi, lære kroppens signaler at kende og være nænsom overfor sig selv.”

NÆRVÆR – Tre sessioner om egenomsorg, nærvær, energiforvaltning

“Jeg håber meget på at kunne hjælpe andre og videregive mine egne erfaringer. Og derfor søger jeg netop nu (sommer 2023) deltagere til afprøvning af tre sessioner. Det er gratis, og der er plads til 8 pr. hold. Det er frivilligt, om du ønsker at deltage i alle tre sessioner, men tilmelding senest dagen før er nødvendig (i forhold til planlægningen) – og da meget gerne før. Man skal være min. 14 år gammel for at deltage og det foregår på stranden i Hornbæk”.

Formålet med sessionerne er, at få yderligere kendskab til en række værktøjer indenfor egenomsorg, nærvær, energiforvaltning.
Session 1: Handler om at mærke kroppen. At bruge åndedrættet som hjælp til at berolige nervesystemet.
Session 2: Handler om energiforvaltning. Om at blive opmærksom på dit energiforbrug og at mærke, hvad tempo gør ved krop og sind.
Session 3: Handler om egenomsorg, sanser og værktøjer til hverdagen.

Tilmelding og spørgsmål via mail – janne.hesselkilde@gmail.com. Detaljeret program fremsendes ved tilmelding eller hvis du er nysgerrig og ønsker at vide mere.

Janne skriver lidt om stress, værktøjer, have og urter på sin Instagram @min_terapihave 

Jeg håber, at endnu flere får øjnene op for det Jannes grønne projekt og de tilbud hun pt søsætter for at hjælpe andre.