Hvem:

Jeg hedder Carina Helmer Pedersen og er gift med Martin Helmer Pedersen. Sammen har vi to piger, Maja fra december 2016 og Lilli fra maj 2020.

Jeg er uddannet fødevareingeniør og har i de sidste 14 år på en eller anden måde altid arbejdet med mikrobiologi. Derudover er jeg medambassadør for Momunity i Helsingør kommune sammen med to andre skønne kvinder og mødre.

Jeg har udviklet og fået patent på et multi-funktionelt babytæppe, og driver i dag virksomheden Ohana Helmersen.

Hvordan du kom i gang?

Jeg har altid elsket at være kreativ og opfindsom, men jeg blev først rigtig iværksætter, da jeg fik min datter Maja. Jeg opdagede, hvordan man ofte er et pakæsel som nybagt mor. Ens kæreste små skal ikke mangle noget, og derfor ender vi ofte med alt for mange tasker til at tage med under barnevognen.

Derudover kunne det for mig være noget af en opgave at pakke til dagen med en nysgerrig baby, som syntes, at hun skulle være med på armen hele tiden.

Hvordan laver man en taske, som kan pakkes med en arm og rumme alt på en gang samt være under barnevognen?

Jeg opdagede også, hvor normalt det er, at man køber dyre produkter, som kun bruges i meget kort tid, såsom en babynest. Derfor begyndte jeg at fantasere om et babyprodukt, som kunne løse det hele på en gang, et produkt som kunne være nyttigt – ikke bare i måneder men i flere år. En taske som kunne pakkes med en arm, rumme alt på en gang samt være under barnevognen.

Jeg begyndte at lege med flere idéer og produkter, der kunne kombinere det hele i et. Sådan fik jeg idéen til mit multifunktionelle Ohana Tæppe, som både kan være et legetæppe, en taske, en babynest, en sovepose og meget mere.

Det multifunktionelle tæppe, man ikke kan undvære til de små.

Tæppet er et legetæppe, som hurtigt kan foldes til en taske, rumme en masse legetøj, og når man skal ud af døren, så griber man bare puslepungen og lægger i. Tasken kan bæres med en arm, og så har man automatisk legetøj og alle de vigtigste ting lige ved hånden. Tæppet fungerer som babynest  og som en sovepose, hvis man nu skal ud at trille med barnevognen. Det er også et decideret legetæppe, der er optimalt, hvis man gerne vil have et trygt sted at lege – inde eller uden – imens mor får en tiltrængt kop kaffe og et hvil til armene.

Da vi bor i Hornbæk, som har så meget dejlig natur omkring os, har vi altid tæppet med os, uanset om vi er i skoven eller på stranden. Det er en dejlig base at have med sig så små børn og babyer kan komme ud af favnen eller barnevognen og få brugt kroppen til at bevæge sig lidt og hygge med legetøj.

Jeg har aldrig gået med en decideret drøm om at blive iværksætter

– men jeg er nok altid blevet tiltrukket at iværksætteri, uden at eg selv har hungret efter at starte. Efter at jeg har udviklet mit Ohana Tæppe, har jeg fundet ud af at andre var interesseret i, hvor jeg havde købt det. Derefter besluttede jeg at gøre mere ud af det og søge patent på funktionerne. Så tog jeg kontakt til Erhvervshuset Nordsjælland og fik en iværksætter konsulent og senere en mentor, som har været med til at vejlede mig. Det vil jeg anbefale alle, som har en iværksætter i maven.