Har du gode råd til andre, der overvejer at flytte hertil? “Tvivl ikke – I vil elske det!”.

Hvem:

Jesper Salomonsson (48), kok og i 2020 tilflytter fra Nørrebro.

Jeg driver mit cateringfirma Saturday Food Studio, hvor jeg laver mad fra alt til små private dining arrangementer til større firmafester.

Jeg har arbejdet på flere forskellige restauranter i København samt mange år i Sydeuropa.

Jeg har haft fingrene i lidt af hvert, men Middelhavsmad vil nok være det, man kalder mit køkken.

Hvad er din vej til 3100?

Jeg har boet heroppe i 2 år, men jeg er opvokset i nabobyen Ålsgårde.

Efter at have boet og arbejdet nogle år i Sydfrankrig i en lille by, der hedder Tourrettes Sur Loup – der i øvrigt er lige så stille som Hornbæk om vinteren – flyttede jeg til København og købte en lejlighed på Nørrebro.

Derefter dygtiggjorde jeg mig yderligere på nogle af Københavns restauranter – samt lavede mindre arrangementer ved siden af. Min drøm har altid været at starte mit eget – og nu har jeg Saturday Food Studio som jeg startede i 2021. En dag åbner jeg måske et hyggeligt lille sted, hvor jeg kan gå og nusse om mine kunder med god, ærlig mad og masser af vin.

Hvorfor Hornbæk?

Jeg har min mor, øvrige familie og venner, der bor heroppe nordpå. Jeg brugte København mindre og mindre, og bylivet trak ikke længere. Fredag eller lørdag efter fyraften søgte jeg herop til grill og vin, og hvis jeg skulle på stranden, kørte jeg ikke til Charlottenlund Fort eller Bellevue – jeg foretrak Hornbæk, fordi vi uden konkurrence har Danmarks bedste strand og flotte plantage med træer, der dufter lidt af ferie i Sydeuropa.

Jeg har faktisk derfor ikke haft så mange overvejelser, da jeg altid har elsket Hornbæk.

Via min lille biks møder jeg mange forskellige mennesker, og det nyder jeg. Jeg leverer mad til alle mulige arrangementer i alle størrelser – og leverer faktisk i hele Nordsjælland og Storkøbenhavn.

 

Hvad har overrasket dig mest ved byen?

At så mange indretningsbutikker kan overleve i sådan en lille by. Det kunne være fedt, hvis der var en der turde åbne en forretning med lidt mere kant.

Er der noget, du gerne ville have vidst, inden du flyttede hertil?

Jeg ved ikke om det havde ændret noget for mig, men andre bør vide, at der i Hornbæk er et meget engageret og rigt foreningsliv, som virkelig gør en forskel. Her er lokalengagement og masser at tage sig til.

Det er naturligvis ikke som i København, men her kan vi noget andet og så bare i lidt mindre skala.

Hvilke tilbud har du benyttet dig af i byen?

Jeg er aktiv motionist på cykel og har arbejdet som kok for det tidligere cykelhold Team Sky, nu Team Ineos. Jeg ved, at vi har en cykelklub, og den må jeg melde mig ind i.

Ellers elsker jeg bare at drive rundt og hygge mig. Jeg har spist og drukket på alle cafeerne/restauranterne og nyder en pizza på stranden lige så meget som middag på hvid dug. For mig er det viben og de mennesker jeg er sammen med, der gør hele forskellen.

Har du gode råd til andre, der overvejer at flytte hertil?

Tvivl ikke – I vil elske det! Og det er ikke kun en soveby med pensionister. Der er sket meget de sidste par år, og familier fra København har fået øjnene op for vores by.

Det ses også på boligmarkedet, hvor der er knaphed på boliger og priserne er ret høje.

Hvor i byen finder man dig ofte?

På stranden, i Rema 1000 og hos byens bedste isbutik.

Hvad synes du, at byen mangler?

Da jeg var ung, kunne man danse på Bondegården, den lå dér hvor Netto findes i dag eller på Paradis, hvor livsstilbutikken Bord & Bænk findes i dag. Tidligere var der også en biograf, der hvor Strand P. ligger i dag.

Der mangler liv og tilbud til de unge mennesker, så forvent lidt transporttid, hvis dine store børn skal have en fest. Men ellers må de lave bål på stranden.

Tjek websiden og følg Saturday Food Studio på Facebook og Instagram.