Vi har aktivt valgt at bosætte os i en by, der drives af et enormt lokalt engagement. Og vi elsker at bidrage til udviklingen.

Hvem?

Marie-Louise Pii og Thomas. Sammen har de døtrene Helena og Mathilda. De har også en lille hund og bor centralt i Hornbæk.

Fra en hyggelig baggårdmidt i Hornbæk driver de den lille “rammefabrik” RAM’N. Se mere på www.ramn.dk

Hvad er historien om jer og RAM’N?

Vi er et familiefirma, der har udviklet en ramme til at udstille og opbevare tegninger. Især børnetegninger, som var dét der startede det hele i 2013. Vi havde selv fornøjelsen af at blive “begavet” med tegninger i stride strømme, og for at få en variation i det vi hængte op – på en nem og sjov måde – da udviklede vi den her ramme, hvor man med et snuptag selv kan skifte motiv.

Vores lille RAM’N ramme udstilles i børneafdelingen på Louisiana og har i dag vundet en dansk og en udenlandsk designpris.

I dag har vi også fået fat i det Europæiske & Japanske marked.

Vi har som sagt et lille værksted på Havnevej 6 i gården, hvor vi stadig samler RAM’N i hånden, men produktionen ligger i dag i EU. Priser starter fra kr. 475,- og varierer efter træsort og tilbehør.

Hvor kommer I fra?

Vi flyttede her til i marts 2018, fra Hellerup

Og hvorfor så lige Hornbæk?

Vi var interesseret i at bosætte os i et mindre samfund, hvor der var et godt sammenhold. Hvor der var trygt, hvor der var en god skole og hvor alting lå tættere på. Det var også vigtigt for os, at der var mange fritidsaktiviteter specielt for børn, men også for voksne og så den skønne natur.

Vi holder af at være på vandet, så Hornbæk og surf var lige noget der tiltalte os!

Det er også fint, at vi ligger tæt på nogle større byer som Helsingør og Gilleleje – hvis vi trænger til lidt luftforandring.

Synes I at der er noget der især kendetegner 3100?

Ja, at her virkelig er en autentisk omsorg for hinanden. Folk har tid til en lille snak, når man mødes bl.a. med hunden. De fleste folk er meget høflige og vores børn har nu lært at hilse på dem de møder. Det gjorde man ikke på samme måde i Hellerup.

Vi har en fornemmelse af at mange går op i at have det godt og at alle aldersklasser dyrker Fitness, yoga og vinterbadning. Folk vil gerne det gode liv, men der skal også lige et glas rose til. Livsnydere er der mange af i Hornbæk.

Der er også et meget aktivt foreningsliv og fx. virkelig mange frivillige fra Gymnastikforening til Hornbæk havnefest komiteen. Det er sejt af så lille et samfund altid kan stable arrangementer på benene.

Hvad bruger I selv tiden på – udover virksomheden?

Pigerne går til dans, tennis og fodbold og de voksne er med i 2 surfforeninger, tennis, fitness, vinterbadelauget, folkekøkkenet og yoga. Vi synes også at, det er rigtig hyggeligt med det lille bibliotek.

Ellers elsker vi alt ved havet og bruger begge vores fantastiske strande, havnen og på Albi’s – cafe midt i byen.

Marie Louise er desuden medlem af en lille iværksættergruppe for kvinder.

Havde I en tilknytning til byen da I flyttede hertil, eller var alt helt nyt?

Byen er ikke som sådan ny for os, da mine forældre har haft sommerhus heroppe og min søster har boet her i mange år, så vi er kommet heroppe en del inden vi selv flyttede hertil permanent.

“Jeg skulle lige vænne mig til roen i vinterhalvåret, men i takt med at vi har lært flere at kende, så elsker jeg bare at “vi” har det hele for os selv halvdelen af året. Jeg holder lige meget af meget af sommerperioden og vinterperioden i dag”.

Gode råd til tilflyttere?

Kan være godt at blive medlem af gruppen “Vores Hornbæk” på Facebook og så bare hoppe al brokken over derinde.

Synes man får et billede af, at de fleste folk er meget hjælpsomme. Har man spørgsmål, så spørger man bare derinde. Vi brugte det selv – og så ellers google. Men dengang fandtes hornbækliv.dk jo heller ikke!

Vi synes, at det har været hjælpsomt at få børnene tilmeldt noget sport, så de kan føle sig som en del af samfundet.

Savner I noget i Hornbæk?

Et godt brunch sted hele året rundt – men specielt i vinterhalvåret, kunne være dejligt.

Og et hyggeligt julemarked evt. på det fedtede hjørne? Det har vi tit talt om kunne være en sjov ting at stable på benene.