Jeg var bange for, om det var en god ide at flytte så ’langt’ væk, men følelsen af at høre til har ramt os alle fire, og det er en fantastisk følelse.

Hvem:

Christina Schnell (44 år) gift med Kasper (46 år). Sammen har de to piger Anna (14 år) og Vega (10 år) samt Yankee – en 1-årig gammel Australian Shepherd hund.

Christina arbejder i Hornbæk Private Børnehus og læser til familieterapeut ved siden af.

Familien kommer fra en villalejlighed i Valby, og de har boet i Hornbæk siden november 2019.

Hvilke overvejelser gjorde I jer, inden valget faldt på Hornbæk?

Vi ville gerne have mere plads, lys, luft og bo tæt på vandet. Mere kvalitet i vores fritid. Da vi rettede blikket mod Hornbæk, tænkte vi meget på, om det ville føles for langt fra transport, indkøb, venner mm. Ville jeg føle mig isoleret i en lille by? Hvordan ville det fungere med transport til job (jeg arbejdede som sundhedskonsulent i Københavnsområdet, før vi flyttede)? Ville vores piger falde til osv?

Vi havde også mange overvejelser omkring træningsfaciliteter og i forhold til, om det var muligt at træne i byen. Jeg er meget glad for yoga og pilates, og Kasper dyrker crossfit.”

Hvad har overrasket jer mest ved byen?

“Menneskerne – alle virker så mega overskudsagtige, åbne og gæstfrie” (Anna 14 år). Kasper: “Hvor fedt her er om vinteren, og hvor mange gode tilbud her er (byggemarked, Supermarkeder m.m.). Vi har sjældent behov for at køre langt væk for at handle.” Alle: “Her er et fint bibliotek, gode kaffesteder – også om vinteren er her virkelig mange fantastiske muligheder for fritidsaktiviteter for børn”.

I København var der nærmest altid venteliste, hvis vores piger ville gå til noget. Det er der ikke her. Vi har et fantastisk naboskab, og der er generelt venlige og imødekommende mennesker overalt. Roen, tempoet, engagementet på skole og i SFO er i den grad værd at nævne, og så har vi den vildeste natur heroppe, som vi elsker at være i”.

Jeg var bange for, om det var en god ide at flytte så ’langt’ væk, men følelsen af at høre til, har ramt os alle fire, og det er en fantastisk følelse. Transporttiden er heller ikke lige så slem, som vi havde troet. Det kan være, at det er corona, der har spillet ind her, men vi synes heller ikke, at det var slemt inden.

Er der noget, du gerne ville have vidst, inden du flyttede hertil?

At der i Hornbæk er et meget engageret og fedt foreningsliv, som virkelig gør en forskel.

Hvilke aktiviteter/tilbud har I benyttet jer af i byen?

Yoga, håndbold, dans, surf, tennis, fitness, PUK. PUK er byens klub for børn fra 4. klasse og opefter.

Har I nogen gode råd til andre familier, der overvejer at flytte hertil?

’Just do it’. Er det umuligt at falde til, må man faktisk godt sadle om og rykke tilbage igen. Overvej hvor meget transporttid til/fra job, der er ok i hverdagen. Bil er for os en nødvendighed. Vega 10 år: Der er en rigtig god skole, dejlig natur med klatretræer og gode steder at lege.”

Hvor søgte du information om byen?

På nettet. Vi læste fx om Hornbæk skole og om Hornbæks indbyggere (hvem er de typisk, er der mange børn, fritidsaktiviteter mm.).

Hvor i byen finder man jer/dig ofte?

Ved vandet hver dag – morgen og aften, på hundestranden, på Hornbækhus foran pejsen efterår og vinter med varm kaffe og kakao, på Albi’s i regnvejr, på biblioteket, på havnen for at hoppe på sten, i vandet med eller uden våddragt, i vores have eller ude at gå tur med venner, som altid gerne tager turen til Hornbæk.

Anna 14 år: “Havnen, stranden, PUK”.

Vega 10 år: “I klatretræet ved Villa strand, på stranden når jeg går tur med min hund og min familie, på strandlegepladsen, nede i byen og kigge i butikker, på Albi’s, sammen med min mor, hvor jeg laver lektier, når det regner. På tennisbanen, til surf med min far på stranden, til håndbold eller i skoven”.

Hvad synes du, at byen mangler?

Fartbegrænsning eller fartbump på Nordre Strandvej gennem byen. Der bliver ofte kørt alt for stærkt gennem byen på trods af en 40 km zone.
Anna 14 år: “Et indendørs ’hænge-ud’ sted til unge”.