Vi mødte hinanden i Sydney i Australien i 2012.
Nu bor vi i 3100 Hornbæk.

Hvem:

Kasper Elgetti Brodersen og Verena Schrameyer med Karla (7) og Vitus (1).
Begge er marinebiologer og har snart boet i Hornbæk i 5 år.

Kasper er dansker og arbejder som associate professor på Københavns Universitet.
Verena er tysk/australsk og arbejder som Senior Marine Ecologist på DHI.

Hvorfor valgte I netop Hornbæk?

Vi mødte hinanden i Sydney i Australien i 2012. Vores ældste datter blev født i Australien, og da vi fik hende, satte det længslen efter Europa og familien i gang.
Vi flyttede derfor fra Sydney til Hornbæk i 2017 efter at have boet mange år i Australien. Vi valgte Hornbæk, da der er mulighed for at surfe, der er en dejlig natur og strandliv samtidig med, at det ligger tæt på København.

Eventyret startede faktisk på Google

-hvor vi brugte Google Maps til at opleve byen virtuelt. Derefter besluttede vi os for at flyve til Danmark henover jul og nytår for opleve Hornbæk med vores egne øjne. Vi faldt hurtigt for byen og de smukke omgivelser, og vi valgte derfor at lægge et bud på et hus.

Vi elsker at surfe, strandliv, skovtur, cykeltur, picnic i klitterne, gåtur rundt om søen, vinterbadning med dejlig sauna bagefter, strandlegeplads, Hornbækhus, surfklub og fællesspisning med folkekøkkenet. Hornbæk har alt, hvad vi ønsker og drømmer om.

Hvor fandt I information om byen, inden I flyttede hertil?

Fra venner og familie. Vi vidste dog ikke meget om byen og det dejlige samfund, før vi flyttede hertil. Valget var derfor meget baseret på muligheden for et aktivt liv ved vandet.

Hvad har gjort det til en særlig god oplevelse at flytte til 3100?

Naturen og den varme velkomst fra folk i Hornbæk, og vi vil opfordre alle til bare at gøre det. Flyt hertil! Det er skønt.

Der er smuk natur med caféer og flere muligheder for at gå på restaurant. Om sommeren er der masser af mennesker men også en god stemning. Om vinteren er der bare dem, der bor fast i Hornbæk, og det er mest bare roligt og hyggeligt. Vi kan rigtig godt lide, at Hornbæk har de to forskellige sider af sig selv.

Hvad synes I, at byen mangler?

En god sushi restaurant!

Hvor i byen finder man jer/dig ofte?

På stranden og ude i vandet.

Vores datter går på Hornbæk skole, og vi er meget glade for det. De har mange nye undervisningsmetoder, der inspirerer andre skoler. Vores søn går i dagpleje tæt på plantagen, og vi håber, at han får en plads i skovbørnehaven Ellekildehus, da vores datter har haft det rigtig godt derude…og os også.
I hverdagen henter vi børnene omkring 15.30, så vi har tid til at hygge og blive udendørs sammen. Vores datter Karla går også til gymnastik og håndbold i hallen.
Jeg elsker vinterbadning, og vores datter kommer nogen gange med søndag morgen. Og vi elsker at hygge os på Albis eller Hornbækhus børnene i weekenden.

Kasper er en stor del af Hornbæk Surfklub, lige nu Vice President, og han har bygget klubben op sammen med et par andre surfere her i byen. Han er SUP-ball koordinator, da han kender det fra Australien, og han har derfor taget regler og viden om SUP-ball med til Hornbæk. Surfklubben har børnesurf i sommer halvåret, hvor de underviser børn ned til 5 år. Karla kan allerede surfe, og hun elsker det.

Jeg har et lille keramik værksted, som jeg har bygget op sammen med en veninde, og vi har delt værkstedet med op til 4 andre kvinder. Vi er stoppet lige nu pga. Covid, men planen er at åbne op for hyggelige keramik aftener med vin om sommeren eller ‘mor med børn’ eftermiddage…der er ingen konkret plan lige nu, men det kommer!