Der er en tom grund ved Hornbæk sø, og snart kommer der et nyt hus. Johnny og hans kone er nemlig ved at bygge og vi har talt med dem om projektet.

Hvem:

For Maiken og Johnny er det 30 års drømme om at komme til at bo og leve i Hornbæk, som er ved at blive realiseret gennem deres husbyggeri ned til Hornbæk Sø.

Fortæl om jeres historie og kærlighed til Hornbæk.

Johnny’s fagforening lejede sommerhuse ud forskellige steder i landet, og de anbefalede et sommerhus i Hornbæk i Trouvillekvarteret. Billederne af sommerhuset var kedelige – men vores miniferie i Hornbæk var fantastisk, og vi tabte straks vores hjerter til Hornbæk.

Vi har siden hen haft utallige ferier og weekender i Hornbæk med vores børn og familiesammenkomster i sommerhuse og B&B’s.

Runde fødselsdage og vores sølvbryllup er også fejret i Hornbæk på byens hyggelige spisesteder.

Hvorfor er Hornbæk så fantastisk ?

Hornbæk har så meget at byde på året rundt – strand og hav, skov, sø, havn, skønne bymiljøer samt et godt handelsliv med butikker, caféer, restauranter mv.

Beboerne i byen og området virker søde og imødekommende, og vi har da også venskaber i området, selv om vi endnu ikke er flyttet til Hornbæk.

Sidst men ikke mindst er vi – som så mange andre – betaget af lyset og solnedgangene i Hornbæk.

Vi siger ofte til hinanden, når vi kører til Hornbæk og passerer byskiltet, at nu er vi hjemme – selv og vi først flytter til byen i foråret 2023, når vores hus er bygget færdigt på Søvej.

Og begge vores børn har det heldigvis lige som os, selv om de bor i København og Aarhus, ligesom vores øvrige familie og venner også nyder Hornbæk, når vi er samlet.

Da vi ventede vores første barn for 30 år siden, havde vi behov for at komme lidt væk fra vores vante omgivelser på Midtsjælland.

Fortæl lidt om jeres byggeprojekt.

Gennem årene har vi gået rigtigt mange ture rundt i hele området, og mange gange på vores ture rundt om Hornbæk Sø har vi sagt til hinanden, at her ville det være dejligt at bo og kunne nyde udsigten til søen.

I foråret 2021 fik vi pludselig øje på et til salg skilt ved Søvej, som viste sig at være en ubebygget grund, hvor det tidligere hus var revet ned.

Herefter fik vi travlt med købsprocessen og efterfølgende en spændende proces med et byggefirma for at få tegnet vores kommende hjem på en udfordrende grund, som er smal og lang men også med store hældninger og fald ned mod og en skøn udsigt til Hornbæk Sø.

Vi ser nu frem til, at byggeriet af vores ‘seniorbolig’ starter til oktober, så vi i løbet af foråret 2023 – efter 30 års tilløb – endelig flytter til Hornbæk.

Hvilke forventninger har I til jeres nye tilværelse som faste beboere i Hornbæk ?

Vi har naturligvis store forventninger til vores nye liv i Hornbæk, hvor vi gerne vil engagere os i lokalsamfundet, selv om Maiken arbejder i Espergærde og Johnny i København.

Johnny er allerede aktiv i Hornbæk Golfklub og hjælper lidt til omkring ‘Hornbækliv’, og Maiken ser også frem til mulighederne med et rigt foreningsliv og folde sine kreative sider ud på forskellig vis.

Ellers er vi åbne, positive og imødekommende mennesker, så hils gerne på, hvilket mange allerede gør, når turen går rundt om Hornbæk Sø, hvor vi ofte er på byggegrunden for at holde ukrudt og bevoksning nede frem mod byggestart til efteråret – og naturligvis også gerne efterfølgende som faste beboere i byen.