Vi er storforbrugere af Hornbæk Havn, hvor vi også har en båd liggende. Samtidig er vi så heldige at være tæt på skov, strand og by – alt er i gåafstand.

Om:

Mit navn er Karina Pociot, og jeg bor på Øresundsvej i Hornbæk – i det gamle fiskerleje – sammen med min familie. Min mand Jacob og vores 3 børn, Phillip på 20 år (elektrikerlærling hos Dyhl Electric), Amalie på 14 år og Villads på 13 år. Jeg er født og opvokset i Hornbæk oppe ved vandtårnet, og Jacob kommer fra Dronningmølle/Gilleleje, så vi er vist det man kan kalde ”lokale”.

Vores drøm var at bo med udsigt over vandet – og nu var muligheden der.

For ca. 15 år siden købte vi et hus på Havnevej, som vi satte i stand. Ca. 4 år efter var vi så heldige, at vores nuværende hus Havbrus blev sat til salg. Vores drøm var at bo med udsigt over vandet – og nu var muligheden der. Vi satte huset i stand, da det på det tidspunkt var 2 lejligheder, og efter 4 måneder flyttede vi ind – og det har vi aldrig fortrudt…

Når du bor i Fiskerlejet her i Hornbæk, er der en masse historier forbundet med husene, og vi har efterhånden mødt mange mennesker, som tidligere har været til fest her i Havbrus eller holdt sommerferie her m.v. Det er faktisk ret hyggeligt!

Vi er storforbrugere af Hornbæk Havn

Samtidig er vi så heldige at være tæt på skov, strand og by – alt er i gåafstand. Vi er storforbrugere af Hornbæk Havn, hvor vi også har en båd liggende. Vi har også altid været en stor del af sejlermiljøet og ungdomssejlerne i Hornbæk Bådeklub, da alle i familien elsker at sejle. I sommeren 2018 tog vi et års orlov fra hverdagen og sejlede til Caribien i vores daværende sejlbåd. Det blev uden tvivl det bedste år i vores liv. Hornbæk er fuld af gode forretninger, webshops og restauranter, så du kan stort set købe det hele lokalt efterhånden.

Da børnene var mindre, kom vi rigtig meget på strandlegepladsen ved havnen. En fantastisk legeplads som tiltrækker folk fra nær og fjern. Legepladsen blev sponsoreret lokalt, og det er noget som os i Hornbæk er gode til. Vi bakker op og hjælper hinanden, og der er rigtig mange erhvervsdrivende, der bakker op om lokalsporten og andre større eller mindre tiltag i Hornbæk.

Skorpeskolen

Vores børn, Amalie og Villads, går på Skorpeskolen i Hellebæk. Det var et valg vi tog i forbindelse med, at jeg på et tidspunkt fik arbejde på skolen – et valg, vi har været super glade for! Hvis man skal finde en ”dårlig” ting ved det, så er det, at børnene ikke kender så mange lokale børn, medmindre de går til fritidsinteresser, på Puk m.v. med dem. Når børnene er på Skorpeskolen, bor kammeraterne som regel imellem Gilleleje og Espergærde, så der er lidt mere koordinering. Men vi har nu altid været super glade for Skorpeskolen.

Vi elsker Hornbæk på alle årstider!

Hornbæk er en lille by og næsten ”alle kender alle”, hvilket kan være både godt og skidt. Men for det meste er det en stor fordel og en gave med et stort netværk så tæt på.

Om sommeren er det fedt, at der sker en masse, men om vinteren er det lige så rart og hyggeligt, at der ikke sker så meget. Både Jacob og jeg har lidt transporttid til arbejde i Farum hver dag, men vi kunne aldrig drømme om at flytte fra Hornbæk.