Jeg elsker, at Hornbæk er en by, hvor man ser hinanden i øjnene, smiler og hilser uanset, om man kender hinanden eller ej.

Hvem:

Jeg hedder Carina Helmer Pedersen og er gift med Martin Helmer Pedersen. Sammen har vi to piger, Maja fra december 2016 og Lilli fra maj 2020.

Jeg er uddannet fødevareingeniør og har i de sidste 14 år på en eller anden måde altid arbejdet med mikrobiologi. Derudover er jeg medambassadør for Momunity i Helsingør kommune sammen med to andre skønne kvinder og mødre.

Jeg har kendt Martin, siden jeg var 15 år og Martin var 18 år. Martin spiller i det lokale band “Sweet Charlie 5”, og jeg er selvstændig med virksomheden Ohana Helmer, som producerer og sælger de skønneste multi-legetæpper med flere funktioner. Se mere her.

Hvor længe har I boet i Hornbæk?

Vi er begge født og opvokset i Hornbæk, men vi har boet i Helsingør i 8 år, mens jeg gik i gymnasiet og på universitetet. Derefter flyttede vi tilbage til Hornbæk i januar 2016. Vi elsker, at mere og mere af vores familie er flyttet til byen gennem årene.

Hvordan har byen, efter din mening, udviklet sig gennem de seneste par år, og hvad holder du mest af ved Hornbæk?

Jeg vil nok gå lidt længere tilbage end bare et par år. Der er kommet mange børnefamilier til, og det er dejligt. Jeg er vild med, at der er kommet så meget til børn heroppe. såsom strandlegepladsen og skaterbanen. Personligt elsker jeg ‘Det Fedtede Hjørne’, som er åbent og socialt. Man kan have børnene gående omkring og lege med andre af byens børn samtidig med, at de små kan være med i barnevognen, imens man nyder mad og drikke.

Jeg synes også, at Albi’s er en lille perle, som fortjener at blive nævnt. Caféen er skabt af  skønne Camilla og Michael. Her hygger man sig i de hyggeligste hjemlige rammer, imens man nyder afslappende og lækkert hjemmebag OG den bedste service.

Havnefesten fortjener også at blive nævnt. Den har udviklet sig meget de sidste mange år og er blevet et stort samlingspunkt om sommeren med fantastisk musik.

Hvad er den største udfordring for byen på længere sigt?

Det er nok det, som jeg ser som det gode og sunde for sjælen, men som mange ser som kedeligt. I modsætning til de større byer sker der ikke så meget om vinteren heroppe. Jeg synes dog, at det er noget af det dejlige ved Hornbæk. Der er så meget fart på om sommeren, og jeg synes, at det er sundt at have en tid, hvor tempoet sættes lidt ned.

Personligt er jeg også mere kreativ i vinterhalvåret. Jeg tror det er godt for sjælen at “kede sig” og skulle finde underholdning i andre baner i en periode. Det gør en forskel.

Hvornår elsker du Hornbæk mest?

I slutningen af juli. Det er den bedste kombination af sommer, strand, familie, venner, havnefest, musik og dans.

Er der andet, der efter din mening er værd at fortælle og kan have værdi, hvis man
sidder og overvejer at flytte hertil??

Jeg elsker, at Hornbæk er en by, hvor man ser hinanden i øjnene, smiler og hilser uanset, om man kender hinanden eller ej. Af samme årsag føler jeg, at Hornbæk er en af de skønneste og mest charmerende byer, som også har de mest charmerende omgivelser.

Jeg er selv født og opvokset i Hornbæk. Som barn og teenager kunne jeg altid komme rundt selv på gåben eller cykel. Jeg var ikke bange for at gå hjem om aftenen. Jeg har altid oplevet Hornbæk som en utrolig tryg by at vokse op i.

En by hvor jeg vidste, at hvis vores børn skulle komme noget til, så er Hornbæk en lille tryg by. Mange kender hinanden, og der vil altid være et trygt ansigt i nærheden, som vil komme dem til undsætning. Sådan har jeg selv oplevet det.

Hornbæk er også en sund by for sjælen. Hvis man synes, at hverdagen er lidt for travl, og at man har brug for at komme mere i kontakt med naturen, så er det lige uden for døren. Det kan også være, at man har fået børn og gerne vil give dem nogle andre værdier end der, hvor kreativiteten og legen altid er serveret.

Her er roen om vinteren og naturen, som ligger lige rundt om byen. På stranden og i skoven udfolder børnene sig på en kreativ og naturlig måde. De lærer at skabe noget og bygge selv. Det synes jeg er ekstra vigtige værdier i en tid, hvor meget underholdning bliver serveret og er let tilgængeligt.

Jeg elsker, at Hornbæk er en by, hvor man ser hinanden i øjnene, smiler og hilser uanset, om man kender hinanden eller ej. Af samme årsag føler jeg, at Hornbæk er en af de skønneste og mest charmerende byer, som også har de mest charmerende omgivelser.

Hvor i byen finder man jer/dig ofte?

På strandlegepladsen med min ældste datter Maja, på Albis, på havnen på min fars båd, til Reformer i Hornbæk Fitness, eller på vandet med min SUP.

Hvad synes du, at byen mangler?

Uha, nogle idéer holder jeg hemmeligt nogle år endnu. Man har vel skøre drømme. Men en masse kreativt!

Dans for de små og musikundervisning til alle aldre. Kreative workshops, hvor man kan prøve kræfter med det, man laver i billedkunst eller håndarbejde og sløjd i skolen. Det kunne være sjovt at prøve – uanset alder eller som familie.”.

Læs artiklen om Ohana Helmer tæppet og Carinas rejse som iværksætter her.