“Jeg har altid følt mig godt tilpas i Hornbæk – og elsker at man hilser på hinanden når man mødes”.

Hvem:

Helen driver den skønneste klinik for Body SDS og Manuvision Kropsterapi i hovedgaden. Privat bor Helen med sin mand Morten og den yngste af deres tre døtre.

Tjek websiden for yderligere info.

 

På hovedgaden står der et skilt, hvorpå der står: “Kom som du er og gå hjem som dig selv”.

Skiltet fører vej til Helens klinik som ligger i smørhullet mellem tøjbutikken Copenhagen Lux og MATAS.

Vi har fået lov til at stille Helen et par spørgsmål om hendes liv her i 3100.

“Jeg startede op som kropsterapeut her i Hornbæk for 8 år siden og arbejdede i starten hjemmefra. Det gik rigtig fint og folk i Hornbæk og omegn var rigtig gode til at bruge min klinik, også selvom den i starten ikke var så synlig.

For knap 6 år siden blev de her lokaler ledige. Med en placering lige midt i Hornbæk, vidste jeg bare at det var stedet for mig. Så her har min klinik ligget lige siden”.

Hvordan er det for dig at være selvstændig som kropsterapeut i Hornbæk?

“Jeg syntes det er rigtig rart at være selvstændig i Hornbæk. Og langt de fleste jeg er i kontakt med, er utrolig søde og hjælpsomme og er også gode til at anbefale mig videre, og det er den bedste reklame for mig”.

Hvad er det helt præcis for behandlinger du udfører i klinikken?

Først og fremmest, så har jeg arbejdet med kropsterapi igennem mange år, og har set lidt af hvert. Jeg tager altid udgangspunkt i personen der står foran mig og tilpasser altid behandlingen til den enkelte”.

Kropsterapi er en behandlingsform, der tager udgangspunkt i klientens aktuelle fysiske, psykiske og mentale tilstand. I en behandling kan det bl.a. handle om at komme ned i kroppen for at skærpe klientens egen opmærksomhed.

Terapien kan bl.a. afspænde muskler, frigøre og skabe bedre gennemstrømning for blod og lymfesystem i kroppen. Og behandlingen kan bl.a. afhjælpe stress, migræne, angst og traumer men også fysiske udfordringer / begrænsninger som kold skulder, tennisalbue, forstuvninger, ryg / nakke problemer og hjernerystelse.

Hvordan landede I i Hornbæk?

Vores familie flyttede til Hornbæk i 2004 efter vi havde boet en del år i Frankrig.

Mens vi boede i Frankrig havde vi sommerhus i Dronningmølle og elskede bare naturen her. Så vi kendte Hornbæk lidt i forvejen fordi vi havde sommerhus i nabobyen. Og vi synes alle at det er fantastisk at være så tæt på både vand og skov.

Hvad har overrasket dig mest ved byen?

“Jeg har altid følt mig godt tilpas i Hornbæk og elsker at man hilser på hinanden når man mødes i skoven eller på stranden, det gør Hornbæk til et helt specielt sted for mig at være”.

Er der noget du godt ville have vidst inden du flyttede hertil?

“Byen var lidt anderledes, da vi flyttede til Hornbæk end den er i dag. Jeg tror, at der dengang var flere fastboende, der havde boet i byen igennem flere generationer. I dag er der mange nye ansigter i gadebilledet og mange tilflyttere.

Generelt synes jeg, at det var ret nemt at flytte hertil, fordi vi med vores 3 børn hurtigt fik et netværk her, også selvom min mand og jeg på det tidspunkt ikke arbejdede i byen”.

Hvilke aktiviteter / tilbud har du benyttet dig af i byen?

Jeg har i perioder gået til yoga hos Yogalicious by Mia på Havnevej.

Hele familien er medlem af Hornbæk Bådeklub i gruppen Sup & Surf, hvor vi alle kan snuppe et bræt i skuret og tage sammen ud på vandet.

Derudover deltager vi – så vidt muligt – i fællesspisning på Hornbækhus, hygger på Det fedtede Hjørne om sommeren, køber det lækreste brød eller kager i bageriet Bagt og gearer op på Sup & Surf udstyr i Supspot på Havnevej.

Jeg er oftest i nærheden af skov og vand, men ellers færdes jeg i hovedgaden, hvor man altid kan få en snak med en af de andre forretningsdrivende i byen. Det har rigtig stor værdi for mig.

Hvad syntes du at byen mangler?

Det ville være fantastisk hvis der var en lille lokal biograf eller et spillested i byen – og så savner jeg også en boghandler/bogcafe, men det kommer måske en dag. Der er jo en masse nye spændende tiltag i øjeblikket og mange nye tilflyttere, så der sker hele tiden noget nyt.

Gode råd til andre der overvejer at flytte hertil?

Ja, det er altid en god idé at deltage i alle de fantastiske tilbud og aktiviteter, der er overalt i byen og nærområdet.

Her på siden er der en kalender, som alle kan bruge og taste arrangementer ind i – og alt er velkomment fra stort til småt.

Ellers kan man følge med på Facebook gruppen Vores Hornbæk – og læs så med på denne side naturligvis!