Engang var strik kun noget for ældre damer. Sådan er det ikke længere.

Bedstemødre strikkede. Miss Marple strikkede. Flinke tanter strikkede. Og det var da pænt nok, det der hjemmestrik, hyggeligt og fint og lavet med omhu, men rigtig SMART, det var det ikke.

Strik er blevet in. Flere og flere strikker uanset alder. Går man på cafe, kan man more sig med at se strikkende piger overalt i byen. Der åbner strikkebutikker i smarte kvarterer, og det vælter ud med strikkebøger i disse år.

Strik er smart, og det handler ikke kun om, at vi har brug for nærvær og det håndgribelige i en verden, hvor mere foregår på nettet. Det handler også om, at det, vi kan strikke, er blevet smartere.

For strikken har mødt moden, og grænsen mellem hjemmestrik og modeindustrien er ved at blive udvisket. Strik kan sagtens være moderigtigt og ligner ikke længere noget, hvor opskriften er fundet i Hendes Verden (undskyld til Hendes Verden, men ligefrem trendsættende har bladet jo aldrig været).

Strikkecafé på Hornbækhus

Synes du, det er hyggeligt at strikke eller hækle sammen og blive inspireret af andre strikkefolk?
I strikke caféen på Hornbækhus deltager mange af områdets erfarne strikkere, så står du og mangler fifs til den sejeste sweater, eller mangler du inspiration til dit næste strikke projekt, vil der disse aftener være masser af hjælp at trække i – både for nybegynderen og den garvede strikker.

Strikke caféen er ikke undervisning men et sted, hvor man sammen kan hjælpe hinanden og få gode ideer.

Vi byder på en kop kaffe/te og hjemmebag. Medbring selv garn og pinde.
Vi strikker i biblioteket på Hornbækhus (1. sal).

Hver onsdag kl. 18.30 – 21.00.

Pris: 50 kr. Tilmelding her.
Arrangement afvikler: Mette Høst