Vi tog herop et par gange på almindelige hverdage for at mærke byen, og første gang vi var her, var det faktisk en regnfuld forårsdag, men vi var bare solgt.

Hvem:

Vi er en familie på fem.

Mig, Mia, 36 år og pt. hjemmegående, min mand Adam, 36 år, Sekretariatsleder og sammen har vi tre børn, Viggo på 12, Vega på 8 og Villum på 2. De to store går på Hornbæk skole, og Villum går i Hornbæk Private Børnehus.

Vi flyttede til Hornbæk i juli 2020.

Hvorfor valgte I netop Hornbæk?

Vi boede før i en mindre lejlighed centralt på Frederiksberg. Med vores tredje barn opstod der nogle flere behov for mere plads – både indenfor og udenfor. Vi havde en dejlig lejlighed, men vi savnede at kunne se himlen helt bogstaveligt samt mere tid og plads til at kunne være sammen bare os som familie.

Vi kendte til livet i en storby og ville også nå at prøve noget andet. Vi ville gerne prøve hus og have og alt, hvad det indebærer. Vi savnede mere natur omkring os, og vi ønskede, at den ikke var længere end en kort cykeltur væk.

En by som havde det meste

Da vi begyndte at kigge efter, hvor vi kunne tænke os at bo, kiggede vi kun langs kysten. Det skulle være en by, som havde det meste – indkøbsmuligheder, læge, caféer – og så skulle der være en god lokal skole. Det var meget vigtigt for os. Vores børn skulle også selv kunne gå til skolen.

Vigtigt var naturligvis også, at der var huse, som var til at betale, selvom de lå tæt på havet. Det var de kriterier, der fik os til at kigge i Hornbæk. Her kunne vi rent faktisk få et hus, der passede til os, og som var tæt på København, hvor vores familier bor. Det måtte ikke være længere end 40 minutter væk i bil.

Vi tog herop et par gange på almindelige hverdage for at mærke byen, og første gang vi var her, var det faktisk en regnfuld forårsdag, men vi var bare solgt. Her var hyggeligt, og vi kunne se os selv i de forskellige kvarterer omkring i byen. Vi havde ikke noget tilhørsforhold til byen forud for flytningen, og vi kendte ingen i byen.

Hornbæk i lavsæson

Selvom vi kun har prøvet at bo i byen under Corona, så lærer man hurtigt nogen at kende heroppe. Man kan særligt få en god snak i butikkerne og på spisestederne. Det har overrasket mig, hvor meget jeg også kunne holde af byen i lavsæsonen.

Vi kommer fra Frederiksberg, og jeg var lidt bange for, at jeg ville komme til at kede mig. Man vænner sig til geografisk at bruge hele Nordsjælland, hvor vi inde i byen meget bevægede os rundt i den samme 2 kilometer radius af vores lejlighed hele tiden.

Jeg er faktisk også blevet overrasket over byens historie. Hvordan den var påvirket af tyskernes tilstedeværelse under 2. verdenskrig, og der er så meget mere, jeg godt kunne tænke mig at undersøge omkring Hornbæk fra den tid.

Vi tog herop et par gange på almindelige hverdage for at mærke byen, og første gang vi var her, var det faktisk en regnfuld forårsdag, men vi var bare solgt.

Hvordan bruger I byen?

Vi er medlem af Hornbæk Surfklub. Det var nogle naboer, der anbefalede os at gøre det, og det er vi rigtig glade for. Min mand har taget surflektioner, som man kunne få som medlem og gør også brug af de SUP boards, der er. Klubben har en container ved stranden, som man får en nøgle til, og her er boards og våddragter, så man kan nemt prøve det, selvom man intet har i forvejen eller ikke har prøvet det før.

Her er også virkelig mange muligheder for idræt i byen. Vores datter på 8 år er blandt andet lige begyndt til tennis, og der er dygtige trænere og gode forhold. Hun skal også deltage i deres tenniscamp, som løber over fire dage i sommerferien, som også børn uden for byen kan deltage i.

Har du gode råd til andre familier, der overvejer at flytte herop?

GØR DET! Besøg byen, kør lidt rundt i området og find ud af, hvilke områder du bedst kan lide. Nordsjælland har rigtig meget at byde på; hyggelige byer og mange gode steder at gå en tur med familien. Jeg føler, at man i Hornbæk får det bedste at begge sider.

Vi kan vælge friheden og bare være os, gå en lang tur i Plantagen og få luftet tankerne, men vi kan også møde en masse mennesker og få oplevelser, nyde en kaffe på Albis og få lidt af ”bylivet”, når vi ønsker det.

Hvor i byen finder man oftest dig og familien?

På min ladcykel rundt i hele byen – ofte med mine børn. Ved frokosttid er jeg tit forbi Det Luc’s, som er min personlige favorit til lækker frokost.

Mine børn er ofte at finde på øst stranden langs åløbet, hvor de kan bruge mange timer på at bygge diger og udforske stranden. Vi bruger generelt stranden rigtig meget, går mange ture og børnene elsker det både om sommeren og om vinteren.

 

Hvad synes du, at byen mangler?

Cykelstier (!), flere legepladser og måske et godt gammeldags diskotek til teenagere og unge i byen, så de ikke skal tage ud af byen. Det jeg savner mest er en fysisk børnetøjsforretning og en fysisk legetøjsforretning. Det savner jeg virkelig meget i bybilledet, og vi er mange børnefamilier heroppe efterhånden.