Det skønne ved at bo i Hornbæk er, at man altid møder nogen, man kender.

Hvem:

Jeg hedder Mille, og jeg er 35 år. Jeg er skolelærer i Hørsholm. Jeg er fra Helsingør og har boet i Helsingør hele mit liv. Min mand hedder Mikkel og er 36 år. Han arbejder i Codan og er fra Hornbæk. I 2010 flyttede Mikkel ind i min lejlighed i Fiolgade i Helsingør.

Efterfølgende blev vi gift, vi fik vores første søn, og så købte vi et skønt hus på Koldingvej – oppe i Jyllands Kvarteret. Her fik vi endnu en søn.

Hvorfor valgte I netop Hornbæk?

Hornbæk har altid været et sted vi kom meget om sommeren. Om vinteren har byen ry for at være “stendød”, men hver sommer mødes vi med familie og venner. Vi ligger på stranden, fisker krabber på havnen og nyder den smukke solnedgang.

Og det med at den er “stendød” om vinteren, det er vi ikke enige i. Den er bare meget anderledes end om sommeren.

Vi har altid haft vores base i Helsingør. Men efter 5 skønne år på Koldingvej, var tiden inde til at sætte huset til salg og flytte til Hornbæk. Vi havde længe talt om at bo i Hornbæk, og hvor nemt det ville være at være tæt på familien.

Da vi flyttede herop blev vi modtaget rigtig godt af både venner og familie, og har set meget mere til vores venner (som allerede boede her i Hornbæk) det sidste års tid vi har boet her, end de 5 år vi boede i Helsingør.

Vi har altid haft et godt netværk her i Hornbæk pga. Mikkel, som er herfra.

Hele Mikkels familie bor i Hornbæk, og en del af vores venner er også flyttet “tilbage til Hornbæk”. Vi havde ikke rigtig noget netværk i Helsingør – netværket var i Hornbæk. Skulle vi flytte, skulle det være nu, inden Nemo skal begynde i skole.

Vi fik solgt vores hus i Helsingør meget hurtigt, ja faktisk inden vi overhovedet havde fundet et hus i Hornbæk.

Heldigvis havde Mikkels forældre et anneks vi kunne bo i, indtil vi fandt vores nye hus.

Så vi har boet på Øresundsvej, siden vi solgte vores hus i Helsingør, og det har virkelig været skønt at bo så tæt på stranden – ja tæt på alt. Vi har brugt stranden hver dag i sommerperioden. Vores børn Nemo på 4 og Pelle på snart 1 år, har også nydt godt af sommerens varme, strandens bølger, skovens fredfyldte smukke grønne idyl og alle vennerne.

Men nu har min mand og jeg købt det skønneste hus på hjørnet af Holmegårdsvej og Støberens vænge.

Vi har valgt Holmegårdskvarteret, da det er tæt på skole og institution, tæt på byen, tæt på søen og tæt på Hornbækhallen.

Vi har de sødeste naboer rundt om på vejen, og der er legeaftaler og spiseaftener og hyggeligt samvær.

Hornbæk med børn er bare sagen!

Vores børn – Nemo på 5 og Pelle på 1 år, går i Klatretræet – vuggestue og børnehave. Det kan vi på det varmeste anbefale – vi er så glade for stedet og de søde pædagoger.

Der er en dejlig ro om morgenen, når man afleverer, der lægges billeder ud på aula, så vi forældre kan se, hvad de har lavet af hyggelige ting, og madmor laver dejlig sund og varieret mad.

Vi har den bedste mavefornemmelse, når vi afleverer Pelle. Det samme har vi med Nemo. Han går også i Klatretræet – bare i børnehaven. Her er også de sødeste pædagoger og en varme og kærlighed til alle børn.

Hvad er det bedste ved at bo i Hornbæk?

Her er meget der er i børnehøjde – vi har den skønneste strandlegeplads, hvor der også er grillplads, så man kan sidde og grille mens ungerne løber og leger. Nemo går til fodbold, og her mange forskellige fritidsinteresser man kan gå til.

Vi var fx. til 1. søndag i advent. Først kommer børnene i kirke og synger lidt salmer, så går de med julemanden op på torvet og tænder det store juletræ. Der danses om juletræet – sammen med julemanden – og der gives slikposer til alle børn.

“Det skønne ved at bo i Hornbæk er, at man altid møder nogen, man kender. Skal jeg f.eks. op og handle, støder jeg lige ind i én og får en snak. Legekammerater bor tæt på, og det er virkelig en by, der gør meget for børnene”.

Der er virkelig run på her i sommermånederne, mange turister, mange mennesker alle steder – her er gang i den! Og det kan faktisk være helt rart, at få pustet lidt ud når sommeren er forbi. Så bliver lidt mere stille i byen – og det er nu meget tiltrængt efter sådan en sommer.

Hvad vil du sige til andre der overvejer at flytte til Hornbæk?

Vi har bestemt ikke fortrudt en eneste gang, at vi flyttede fra Helsingør til Hornbæk. Det er det bedste vi har gjort, og det var det helt rigtige tidspunkt vi gjorde det på.

Hornbæk kan dét, at det er en lille by – alle kender alle. Man møder altid en man kender i f.eks SuperBrugsen. Alle hilser og dét synes jeg er rigtig hyggeligt.